Alexandru Fintoiu

In prag de sarbatori

Dumnezeu ne-a văzut că suntem fără nicio șansă pentru viața veșnică, motiv pentru care Domnul Isus a creat primul Crăciun din istorie la Betleem. Prin venirea Lui ne-a transformat și ne-a schimbat percepția despre lume și viață.

A venit Singur și s-a dăruit pe Sine oamenilor care aveau să-L urască încă din iesle. N-a fost dorit în lumea noastră decât de foarte puțini. Totuși, nu a ținut cont de răutatea omenească ci a preferat să moară ca cerul să nu fie gol.

Atât de mare a fost teama lui Irod încât a ucis fără milă copii nou născuți. Orb și lacom, nu a putut ceda în fața nevinovăției imaculate a pruncilor. A distrus vieți, părinți și toată bruma de optimism care mai era.

Cu toate că Dumnezeu a venit să vestească pacea, El a fost primit cu moarte și război. Omenește gândind nu meritam nici măcar o unghie care să cadă din piciorul lui Hristos pe pământul nostru însângerat de istorie și vieți pierdute.

Azi râdem și suntem bine din pricina unei iubiri care s-a revărsat în ciuda faptului că avea de urcat munții inimilor noastre. Și ce munți am așezat între noi și Dumnezeu!

Acum vin sărbătorile și singura victorie pe care putem să o avem este să ne dăm seama în ce lume a venit Hristos și cât de mult ne-a iubit. Asta este singura noastră șansă să ne bucurăm cu adevărat.

Profitați de har și cântați Domnului cu viața și cu vocea.