Alexandru Fintoiu

Ai grija de ea

Ea face parte din tine. Este primăvara înaintea căreia te înfățișezi în fiecare zi. Trebuie să o iubești, să o prețuiești, să o ajuți, să o înțelegi. Din când în când să vii și cu niște flori sau cu un cadou frumos prin care să-i arăți că e importantă pentru tine.

Înainte prietenă, apoi mireasă, acum soție, poate mamă, nu poți fi nepăsător nici bădăran, cu toate că în firea noastră ne stă. Dar rezistența firii împotriva Duhului ar trebui să nu dureze. Iubirea topește, cedează, are răbdare și te umple de fericire.

A venit martie și nu ai voie să o uiți și nici să-ți ceri scuze că nu poți. Când ai cunoscut-o, la început ai putut, iar când te întâlneai cu ea ajungeai mai devreme, semn că era importantă. Nu o lăsa singură să te aștepte, așteapt-o în continuare tot tu.

Ea înțelege că o iubești când vorbești frumos, când ești atent, când anticipezi anumite așteptări și chiar când știi să fi domn. Are nevoie de protecția ta, nu de muschii tăi, motiv pentru care poți renunța la sală liniștit. Când o protejezi nu înseamnă pumni ci ajutor zi de zi.

Ea este sensibilă  și trebuie să ai grijă. Nu cu nervi, că tu ești creștin. Un creștin nervos e un nonsens. La stâna lui Hristos sunt doar oi nu și câini. Spune întodeauna “te rog”, ea nu e sclava ta pe plantația vieții ci o regină în via lui Dumnezeu.

Acordă-i prioritate și dovedește-i că ești credincios lui Hristos. O iubești ca El biserica, altfel nu merge. În multe case nu funcționează motorul pentru că nu mai este în parametrii. Nu are schimburile de ulei la timp și se defectează. Sunt recomandate schimburile de cuvinte cu Dumnezeu în rugăciune. Fii preot.

Comunică și dicută totul cu ea. Nu fiți o casă de muți, că iar nu merge. Mereu sunt situații când părem nedreptățiți și tindem să ne supărăm. Trebuie să știi când să taci și când să vorbești pentru a evita situațiile neplăcute. Este nevoie de fler. Cere înțelepciunea de la Dumnezeu, fără, e imposibil și nu merge.

Petrece timp cu ea. Nu sta cu mâna pe telecomandă ca uliul care ochește prada. Nu fii ca oamenii din metrouri care stau cu căștile în urechi cu ei înșiși. Nu te plictisești de tine? Împărtășiți idei, visuri, gânduri, râdeți. Doar călugării nu prea au cu cine.

O primăvară colorată cu binecuvântări!