Alexandru Fintoiu

Folositi antivirus

La început a apărut ca o știre, apoi noi am crezut că e doar la ei. Se pare însă că ajunge pe tot globul și a ajuns și în România. Disperarea cu care unii oameni se poartă dovedește că suntem un popor consumator de televizor, internet și știri.

Nu credeam că o să ajungem aici, să fim afectați în așa hal de panică încât să golim magazinele de conserve, de măști și de alte lucruri care nu ajută cu nimic cauza. Nici nu aș fi vrut să scriu nimic legat de coronavirus pentru că oricum au scris alții îndeajuns.

Legat de asta însă, e de neînțeles cum de creștinii se lasă afectați. Noi ar trebui să fim lumina în lume și neîngrijorați de nimic pentru că știm că avem un Tată puternic și îndurător. Cu atât mai mult cu cât acest coronavirus nu este nicidecum așa de periculos. Presa, televiziunile și site-urile, sunt în căutare de rating și de click-uri, motiv pentru care sunt disperați după exagerarea lucrurilor.

Când au sosit niște copii din China, pe aeroport în București, televiziunile au tăbărut în jurul acestora punând întrebări care insinuau: “Nu-i așa că ați făcut febră?” sau “Nu-i așa că v-ați îmbolnăvit?” Voiau să intimideze ca apoi să răspândească zvonuri.

Ar fi bun un post negru pe care să îl ținem ca să nu ne mai uităm la știri. Să  încercați două săptămâni ca să vedeți ce bine este. Garantat, nu ve-ți pierde nimic. Întrebarea este, vrem? Sau suntem așa de dependenți să trăim îngrijorați încât dacă suntem liberi de griji pare ciudat și neobișnuit?

Ar fi bine ca fiecare om să se preocupe mai mult de păcatele sale și cum să trăiască o viață curată. Un antivirus mai bun ca Sfânta Scriptură nu există. Scanați, detectați ce e rău și ștergeți. Sângele Dmnului Isus poate și azi.