Alexandru Fintoiu

Se apropie primavara

Se apropie primăvara. Cu alai de flori sau nu, rămâne de văzut că nu prea a plouat. Dar o iubim și o așteptăm. Vrem verde în jur și pe noi ne vrem la fel. Plini de suc și verzi, roditori în fapte bune, bucuroși că Dumnezeu ne-a mai lăsat.

Venirea primăverii este un moment bun să începi ceva nou. Să-ți înnoiești ființa, să o îmbraci cu sfințenie nu doar de sărbători legale când toată suflarea se spoiește cu gânduri bune și haine noi. Spală-te cu isop, luptă ca să biruiești, lasă murdăria și dă-ți cu parfumul neprihănirii.

Primăvara este un timp al schimbărilor. Dacă ai avut prieteni care te-au nenorocit și te-ai afundat în noroi, e momentul să prețuiești pe cel care te ajută să iubești firul verde de iarbă. Asta înseamnă entuziasm pentru viața primită de la Dumnezeu. Știrile din jur te ajută să fii îngrijorat dar Hristos te vrea liber și bucuros.

Primăvara înseamnă  activitate mai multă. Strângi, trăiești la lumina zilei, dăruiești, zâmbești, ești acolo când este nevoie, o evanghelie vie, spui altora despre viața veșnică, zidești, iubești, acoperi greșeli, ajuți…

Primăvara este răspunsul lui Dumnezeu la monotonia oamenilor. Ne arată că există și a doua șansă, că El poate ierta și poate face lucrurile noi.

Iubiți primăvara.