Alexandru Fintoiu

Sa fim optimisti

Există oameni care văd mereu ceva negativ în orice lucru bun sau frumos. Cineva care spunea că vine iarna, specifica faptul că pe lângă zăpada care îmbracă natura în haine de sărbătoare, vor fi o mulțime de accidente și mașini lovite din cauza autorițăților luate pe nepregătite.

Toamna nu te poți bucura de frunzele pastelate, colorate magnific de Dumnezeu, intenționat pictate de Creator, ca să fim încântați. Îți dai seama că așa se duce viața cum se duc și anotimpurile și ai un regret că n-ai făcut îndeajuns. Oare pentru Hristos n-ai făcut?

Nu știu câți au avut timp să meargă prin pădure și să audă ce frumos foșnesc frunzele în timp ce pășești prin ele. Sunt oameni care nu se pot bucura pentru că ascultă știrile în fiecare seară și devin îngrijorați pentru ziua de mâine.

Sunt persoane care la biserică văd scaunele goale nu pe cele pline. Văd ce nu merge, nu ce e binecuvântat.

Rolul lumii este să ne înrobească, să ne îngrijoreze și să ne facă să gândim negativ. Rolul lui Dumnezeu este să ne elibereze, să ne asigure viitorul și să ne facă să fim oameni pozitivi, zâmbitori și frumoși.

Nici nu poți fi altfel atât timp cât Hristos e în viața ta. Te obligă inima să fii fericit. Orice om e fericit când are viitorul asigurat, totuși ca credincios nu pari încântat cu toate că Domnul a făcut totul ca să fii o veșnicie cu El.

Lumea în care trăim ne influențează mai mult decât trebuie, viața de zi cu zi, oamenii cu care intrăm în contact, toate își pun amprenta. Din cauza aceasta nu gândim cum suntem proiectați să gândim.

Dar nu uitați că suntem fii de Rege. Sângele nostru e albastru.