Alexandru Fintoiu

Un an nou fericit!

Am dat buzna în noul an. Ne-am trezit în el cu planuri care mai de care. Dar cel mai important este să ne rugăm să fim sănătoși și iubitori de oameni. Nu trebuie să fim speriați. Lumea va merge înainte până când Dumnezeu se va hotărî să o împăturească.

Încercați să nu aruncați bani pe lucruri prostești. Prețuiți ce aveți și dați și la alții care n-au. Iubiți familia în care v-a așezat Hristos. Investiți în copiii voștri și arătați-le iubire, nu telefoane și desene animate. Iubirea înseamnă educație, valoare, politețe. Școala nu-i va învăța niciodată ce trebuie să-i învețe părinții.

Bucurați-vă de fulgii de zăpadă. În cer nu vor mai fi, pentru că bucuriile de acolo vor fi incomensurabile. Trăiți, respirați mirosul de flori de primăvară, mergeți desculți prin iarbă, ascultați păsările cântând și nu uitați să dați slavă Celui care le-a creat pe toate.

Uitați-vă la munți, ce înalți sunt, Hristos vă va înălța peste ei. Veți zbura fără aripi și fără avioane, inerția vă va aduce în brațele Lui cerești. Nu e important cât ai, că poți avea mult și să nu te bucuri de ele, dacă nu ai sănătate n-ai nimic. Să nu uitați că sănătatea nu e mai scumpă decât toate, cum zice românul, mai scumpă decât toate e mântuirea sufletului.

Anul acesta ne bucurăm în așteptarea Lui pe nori sau în senin, avem perspective eterne. Nu merită să fim nervoși și apăsați, ci relaxați și liberi în Hristos. Ne-a binecuvântat și o va mai face, ne-a hăruit și o va mai face, ne-a vindecat și o va mai face.

Atât timp cât mai suntem aici, suntem cu El. Când nu o să mai fim, tot cu El suntem. Bucurați-vă…

Un an nou fericit!