Alexandru Fintoiu

Fiti noi!

Dumnezeu a spus că va face toate lucrurile noi. Pământul cel nou va fi populat cu oameni noi, fără îndoială, motiv pentru care și noi trebuie să ne transformăm prin înnoirea minții noastre.

Avem nevoie de o viață nouă. De obicei, în lumea actuală, ce este vechi nu prea are valoare pentru că are uzură. Totuși, sunt situații când anumite lucruri, cu cât sunt mai vechi cu atât sunt mai valoroase. Ei bine, Dumnezeu ne dorește oameni noi, să reunțăm la trecutul murdar. Dar Dumnezeu nu ne șterge tot trecutul, lucrurile frumoase, de valoare, rămân. Înnoirea constă în schimbarea felului nostru de a gândi și al adapta la cerințele Sfintei Scripturi.

Avem nevoie de o perspectivă nouă. Felul în care un om vede lucrurile, determină acțiunile lui de mâine. Sunt oameni cărora li se pare că numai cum văd ei lucrurile este rețeta perfectă pentru succes. Dar rețeta succesului o are Dumnezeu.

Avem nevoie de o atitudine nouă. Rețeta sigură pentru înfrângere este plângerea de milă. Trebuie să ne rdicăm și să mergem mai departe cu privirea țintă la Isus. Dumnezeu este expert în a ridica pe cei căzuți, dacă ei se lasă ridicați.

Avem nevoie de bucurie nouă. Ceea ce a fost s-a dus, dacă până acum ne-am axat pe bucurii ieftine și lucruri, e momentul să ne adâncim în Biblie. Bucuria ce ne-o dă Dumnezeu nu poate fi înlocuită nici schimbată de clipă.

Fiți noi!