Alexandru Fintoiu

PRIVIRE IN VIITOR

E 2021 și nu știm ce va fi. Tot ceea ce știm este că Dumnezeu ne-a ajutat să trecem pragul și mai știm că El are un plan de fericire veșnică pentru noi. Anul acesta ne trebuie putere. Putere să renunțăm la trecut. Cei mai mulți oameni sunt afectați de ce a fost și luptă pentru prezent, disperați de clipă sau după clipă.

Nouă ne trebuie putere să scăpăm de ce a fost rău și să ne legăm de Binele suprem. Ne trebuie putere să facem bine. Să facem bine și noi și să facem bine și altora. E nevoie de oameni binevoitori nu de intenții bune. Una e să vrei și alta e să fii.

Avem nevoie de putere să iertăm. Trăim vremea când harul are ultimele sclipiri. Noi trebuie să-L facem să strălucească. Cu cât El luminează mai mult, cu atât noi murim mai frumos. E vremea în care mai putem semăna. Semăna cu El și semăna inima cuiva. Cel semănat crește iar noi creștem în ochii Lui.

Avem nevoie de putere să ne bucurăm. Ea fuge cel mai repede, mai repede ca noi de păcat. Bucuria este ca o doamnă. La cel mai mic semn de necioplism, se întristează fără să îți dai seama. Bucuria este un prieten pe care ar trebui să îl ai totdeauna cu tine. Așa zice și apostolul Pavel. La noi, bucuria e un lux, din pricina covidului mulți nu prea și-o permit.

Avem nevoie de putere să ne putem ruga. Să prindem poala hainei lui Hristos fiindcă știm puterea Lui. Să bați cu iubire la poarta sfântă, nu să bați câmpii la uși închise. 2021 este pentru cei încrezători în venirea lui Hristos.

S-ar putea să vină ziua când trâmbița va suna, în auzul celor care aud, sau noaptea în lumina calmă a stelelor. Noi îl așteptăm pentru că am fost scriși de El.

Nici un burete nu poate șterge Cerul. Doar necredința.