Alexandru Fintoiu

Sa cautam iertarea si sfintirea

Unele din cele mai fascinante cărți din Biblie este cartea Psalmilor. Reprezintă o comoară de încurajări și rugăciuni adresate lui Dumnezeu care au rămas reprezentative de-a lungul istoriei. Câțiva din psalmi ne-au fost aduși de fiii lui Core.

Core era mai marele cântăreților lui David. Stătea în apropierea oamenilor care veneau și se rugau înaintea chivotului lui Dumnezeu, lua rugăciunile acestora mai speciale și le așeza în cântări. Psalmii aceia n-au fost creați de fiii lui Core, ci de oameni care veneau și se rugau înaintea lui Dumnezeu. Fiii lui Core îi cântau iar Dumnezeu a îngăduit să-i avem.

Într-un astfel de psalm, psalmul 85, avem un exemplu de rugăciune înaintea lui Dumnezeu care ne vorbește de faptul că Dumnezeu a fost binevoitor cu Israel și a iertat nelegiuirea poporului Său. Probabil că lucrurile prin care trecem astăzi ca țară sunt din cauza faptului că am păcătuit înaintea lui Dumnezeu și noi, la fel ca ceilalți.

Dumnezeu n-a mai suportat nelegiuirea și a îngăduit să vină molima peste lumea întreagă și implicit și peste noi. Nu știm până când, dar cert este că toată această boală care bântuie face parte din planul lui Dumnezeu ca să ne trezească cât nu este prea târziu.

Același psalm ne spune că Dumnezeu în bunătatea Lui Și-a abătut aprinderea de la poporul Său la un moment dat. Nu uitați că încă mai este har. Nu uitați că Dumnezeu este îndurător. El ne iartă păcatele.

Din pricina câtorva oameni neprihăniți care ar fi trebuit să fie în Sodoma și Gomora, Dumnezeu a fost gata să ierte păcatele acestor cetăți și să nu le distrugă, dar n-au existat oamenii aceia.

Dumnezeu este gata să se îndure de noi și astăzi. Haideți să ne pocăim, haideți să ne rugăm cum n-am mai făcut-o până acum, haideți să trăim în sfințenie cum n-am mai trăit și să le spunem altora despre Domnul Hristos cum n-am mai spus niciodată.

În urma iertării lui Dumnezeu vom primi și fericirea. Până la urmă asta caută toți oamenii.