Alexandru Fintoiu

Domnul este bun

Toți oamenii ar dori să aibă parte de bunătatea lui Dumnezeu. Pentru unii oameni Dumnezeu este bun doar atunci când își rezolvă problemele. Pentru alții, El este bun doar atât timp cât nu se implică prea mult în viața lor.

În momentul în care Dumnezeu nu implinește dorințele oamenilor, El este acuzat de nedreptate, lipsă de bunătate și Îi este pusă la îndoială însăși existența Lui. Un tânăr a venit la un rabin într-o zi, supărat pe Dumnezeu. Îi zice acestuia așa: “Eu nu mai cred în Dumnezeu, dacă există, de ce se întâmplă atâtea lucruri rele în lumea aceasta?”. Rabinul gânditor, îi răspunse: “Uite ce este, nu știu de ce există atât rău în lumea aceasta, dar îți pun și eu o întrebare ție, în seama cui pui atâta bine care se întâmplă în lumea aceasta? Dacă nu ar exista Dumnezeu, atunci cine l-ar face?”… Tânărul n-a mai zis nimic.

Realitatea este că bunătatea lui Dumnezeu nu se poate măsura în cuvinte. Chiar și atunci când a creat lumea, Dumnezeu s-a uitat la tot ce a făcut și iată că “erau foarte bune”. El dă ploaie și peste cei buni și peste cei răi. Bunătatea lui Dumnezeu este cea care ne îndeamnă la pocăință.

Totuși ca să beneficiezi de ea, trebuie să nădăjduiești în El. Oricât de mari ar fi piedicile din viața ta, trebuie să continui să crezi, să nu deznădăjduiești niciodată. David a zis către Saul, “nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia”. Poate că în viața ta sunt uriași mari. Să nu uităm că David l-a biruit cu o praștie, pentru că Dumnezeu a fost cu El.

Deasemenea trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu de fiecare dată. El se va lăsa găsit. Să-L căutăm în rugăciune, în Cuvânt. El nu va rămâne dator și ne va binecuvânta.

“Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută.” (Plângeri 3:25)