Alexandru Fintoiu

Viata ca o floare

Viața noastră de creștini ar trebui să fie ca o floare de colț. Când o întâlnești, de la distanță, pare o floare normală, obișnuită. Din ce te apropi de ea, din ce descoperi complexitatea frumuseții ei. Avem nevoie să lăsăm descoperită frumusețea lui Hristos. El ne face ceea ce suntem.
Floarea de colț e rară. Nu o poți vedea oriunde. Ca să o vezi trebuie să vrei să mergi acolo unde trăiește ea. Creștinii, îi găsești de obicei strânși împreună, dar, ca să ai de-a face cu ei trebuie să mergi la biserică. Atunci Dumnezeu te poate convinge de puterea pe care o are în a transforma viețile cu ghipi ale păcatului în vieți cu flori ale neprihănirii.
Floarea de colt este îmbrăcată cu o haină albă. Este unică și pare foarte delicată. Totuși, în mediul ei rezistă tuturor condițiilor de vreme. Și noi am primit haina frumoasă și albă a neprihănirii. Ar trebui să rezistăm problemelor, durerilor, încercărilor și să rămânem la fel de sfinți. Atunci când nu putem, Dumnezeu ne mai întinde o mână de ajutor.
Floarea de colț protejată de lege. Viața noastră este protejată de Hristos. La români, floarea de colț este declarată un simbol al dragostei. Noi, creștinii, precum ea, ar trebui să radiem iubire, să arătăm celor din jur că dragostea este nepieritoare și însuflată de prezența lui Hristos în viețile noastre.
Avem nevoie să fim florile de colț ale lumii acesteia. Să exprimăm raritatea, neprihănirea și iubirea în toate formele lor.
Să încolțim dragostea neprihănită a lui Hristos în inimile oamenilor.