Alexandru Fintoiu

Fii recunoscator!

Mulțumește-I lui Dumnezeu chiar dacă treci prin situații dificile. Cei zece leproși, la cuvântul lui Isus au mers să vadă un preot cu toate că s-au uitat în momentul acela la cum arătau și au văzut că nu era nicio schimbare.

Nu aștepta să treacă problema ca să ai credință. Mulți oameni pun condiții lui Dumnezeu și spun că vor crede dacă vor fi izbăviți, că vor crede dacă se vor căsători bine, că se vor pocăi dacă va trece coronavirusul.

Dumnezeu apreciază pasul în credință pe care ești dispus să-l faci. El răsplătește credința. Toți cei zece au fost vindecați, cu toate că numai unul avea să primească mântuire pentru viața lui. Credința lui a fost și mai mare decât a celorlalți și s-a văzut în starea lui de recunoștință.

Credința fără mulțumire este apă de ploaie. Mulțumirea este semnul că inima ți s-a schimbat și că mergi spre viață. Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru lucrarea Lui. El așteaptă mulțumirile oricărui om. “Ceilalți nouă unde sunt?”. Unde este mulțumirea ta? Se vede în viața de zi cu zi?

Avem motive grozave să-I mulțumim. Ne-a ales când putea să nu o facă. Ne iartă  în fiecare zi când ar putea să se plictisească de păcatele noastre. Ne iubește când Îi întoarcem spatele. Ne vindecă de cele mai grave boli. Acționează pentru binele nostru când nu înțelegem ce se întâmplă.

Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru felul în care lucrează cu tine. Cel mai greu lucru este să te vezi pe tine așa cum ești. Unul din cei zece “s-a văzut vindecat”. Ceilalți s-au văzut deja alergând în vacanță ca să se distreze cu familiile lor după atâția ani de chin. Samariteanul a ales să se întoarcă la Isus, ceilalți au ales să se întoarcă de la ce au plecat.

Contează să ai o imagine corectă despre tine însuți. Atunci îți dai seama că trăiești prin har, nu uiți de unde ai plecat și de unde te-a scos Domnul, te smerești, nu umbli după lucruri prea înalte pentru tine, iubești, crezi cu mulțumire și mergi la Hristos în fiecare zi.

Ești recunoscător cu ce ți-a dat Hristos? Nu uita, e posibil ca veșnicia ta să depindă de asta…