Alexandru Fintoiu

Un nou an

Ne așteaptă înainte un nou an. Fiecare din noi avem așteptări și dorințe pe care le-am vrea realizate. Toate acestea se pot împlini dacă ne apropiem de Dumnezeu. “Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropi de Dumnezeu…” Așa gândea Asaf și cred că așa ar trebui să punem problema fiecare din noi.

Nu poți realiza nimic trainic fără Dumnezeu. Poți doar avea succes pentru o vreme, prieteni pentru o vreme și poate ceva bani pentru o vreme. Toate însă se duc la un moment și vor rămâne inimile goale și dorința după altceva.

Toți oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu au avut parte de biruințe deosebite. Practic, promisiunea lui Dumnezeu pentru ei s-a împlinit în momentul în care au căutat Împărăția Lui, sfințirea, viața curată. Au primit toate celelalte în funcție de nevoile fiecăruia.

Nu e o perioadă mai bună ca aceasta, în care să ne apropiem de Hristos, Începutul și Sfârșitul. Să începi cu El și să o sfârșești cu El este cea mai mare binecuvântare.

Să ne bucurăm. Când cei mai mulți oameni par triști pentru că lasă în urmă o perioadă de cadouri și zile libere, melancolici pentru ce a trecut și fără chef, noi să arătăm celorlalți că nădejdea noastră e Hristos, Pâinea Vieții, că bucuria noastră nu stă în trecutul nostru ci în prezentul cu Dumnezeu care ne dă har în fiecare zi.

Este o provocare să fii optimist. Dar când ești cu Dumnezeu nu poți fi altfel, indiferent de vești. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru posibilitatea unui nou an.