Alexandru Fintoiu

Salveaza relatia cat se mai poate …

Un om bătrân și foarte zgârcit, căruia i-a murit soția, a fost întrebat ce părere are de situația în care este acum, singur și fără să aibă cu cine să mai vorbească. Drept răspuns a zis despre soția lui că a fost bună de-a lungul vieții, că n-a mâncat mult.

Zgârcenia acestui om este atât de mare încât pur și simplu a înnăbușit orice urmă de omenie din viața lui. El era preocupat de pământurile lui, nu de faptul că a rămas singur fără soție. Nu vreau să mă gândesc cât a suferit acea femeie lângă un astfel de om.

Prețuiți persoanele de lângă voi, nu banii. Indrăgiți mamele voastre pe care le mai aveți. Și-au sacrificat nopți și ani ca noi să creștem. E ușor să vezi copii drăguți și frumoși la alții câteva ore, dar numai o mamă știe durerea, oboseala și sacrificiul.

Și totuși, Dumnezeu ne face o promisiune fantastică, chiar dacă o mamă și-ar uita copilul, El nu ne va părăsi cu niciun chip. Cât de mare este dragostea Lui pentru noi și ce puțini oameni mai realizează asta!

Iubiți soțiile voastre, nu vă obișnuiți cu ele. Amintiți-vă că erați în stare să faceți totul pentru ele înainte să vă căsătoriți. Atunci mai însemnau ceva. Acum parcă merge oricum, nu?

Ce este ciudat este că de cele mai multe ori, dragostea care ar trebui să crească pe măsura trecerii timpului, scade până când nu mai rămân decât reproșuri. Asta înseamnă că nu ne-am făcut treaba. Nu altar, nu rugăciune, nu iubire, 8 martie un calvar, nici n-ai chef să iei trei flori.

Dar, nu-i așa? Bărbații în special, cred că merge treaba și cu mai puțin, atât timp cât ea nu zice că nu merge. Dar nu este așa. Dumnezeu nu a realizat mântuirea noastră cu mai puțin din Hristos. A dat totul. Fiecare din noi trebuie să urmăm exemplul Lui.

În caz contrar, într-o zi te vei trezi în fața unui zid pe care ea îl va pune în fața ta și greu se va mai sparge. Din această cauză sunt atâtea căsătorii destrămate și relații care nu funcționează. În acele situații poți să încerci cu 51 de trandafiri sau 101, nu vei reuși mare lucru. Să nu fii superficial. Ai face orice, dar nu mai merge.

De aceea, fă totul acum, când nu e prea târziu.