Alexandru Fintoiu

Sa nu ne lasam inselati

În weekend am fost la o nuntă frumoasă și m-am gândit cum toate trec repede. Majoritatea am fost unde au fost ei, după care ne-am trezit deodată cu acte în regulă și cu dragostea pe care am promis-o.
Nu este ușor să iubești în viața de zi cu zi. Dacă nu suntem atenți putem face ca celălalt să se simtă înșelat de promisiunile noastre. De aceea este nevoie să fii pregătit și să muncești nu doar să crezi. Să îți faci planuri și visuri e simplu.
Oamenii te înșeală de câte ori au ocazia. Când dorești să îți cumperi ceva și te interesezi dacă e bun, ți se spune că merge bine după care te trezești cu banii luați și cu lucrul nefuncțional. Și la piață e la fel. Și în general în viață. Trebuie să fim atenți și creștini.
Moralitatea elementară este puțină și ea. De aceea ar trebui să ne sprijinim unii pe alții. Înșelători sunt la orice colț. În familie ai nevoie de siguranță, unitate și dragoste. Dacă afară ești printre prădători, acasă ești printre ai tăi.
Când am vrut să cumpăr o mașină mai ieftină de la cineva, neștiind persoana și fiind la distanță, omul acela mi-a spus că el e preot cu frică de Dumnezeu. Mi-a trimis și poze cu el ca să dovedească acest lucru. Asta este, mulți cred că haina face pe om și nu zic că nu se potrivește zicala uneori.
Viața de pe pământ e și frumoasă și grea. Ușoară este pentru superficiali. Poți spune însă că viața e frumoasă doar când Dumnezeu este cu tine. Fără El nu are cum.
Urmăriți pacea și sfințirea. Este un “must have”. Trebuie. Și nu uitați de dragoste. Am observat că se uită de ea.