Rugaciune

STRĂINI ȘI TRECĂTORI

„Oricine este străin – aproape oriunde.” Acest slogan, care acum vreo doi ani a devenit foarte popular, reflectă, de fapt, un adevăr biblic: creștini fiind, suntem străini în această lume, suntem doar în trecere, lumea aceasta nu este casa noastră. Noi suntem în călătoria spre destinația noastră finală: casa cerească pe care o pregătește Hristos pentru noi.
Acest adevăr simplu are mai multe implicații:
1. Creștinul știe că nu va rămâne pe pământ pentru totdeauna
Acest gând este cel mai bun antidot împotriva materialismului agresiv din vremea noastră. În calitate de creștini, noi nu ne punem încrederea în economii, burse sau cariere strălucitoare. Noi suntem doar în trecere prin această lume. Noi știm că numai ce investim în Împărăția lui Dumnezeu va conta. Nimeni nu își mobilează camera de hotel, ca și cum ar locui acolo pentru totdeauna.
2. Creștinul privește spre viitor
Viața unui creștin este ca și cum ai aștepta o vacanță, cu totul inclus și totul plătit deja, în cel mai bun hotel din Univers – doar că este mult mai bine și întrece orice imaginație. Într-adevăr, pentru puțină vreme, trebuie să trecem prin încercări, însă merită. Din nefericire, mulți creștini au pierdut din vedere destinația credinței lor. Acest lucru ne ajută să îndurăm mai ușor greutățile și suferința. Noi privim înainte, către acea destinație eternă și binecuvântată.
3. Creștinul este capabil să evalueze lucrurile în mod corect
Aceasta înseamnă că evaluăm lucrurile în lumina valorii lor viitoare. Lucrurile eterne sunt cele care contează. Trebuie să ne întrebăm mereu: care este impactul etern pentru gloria lui Dumnezeu pe care îl pot aduce astăzi, în cadrul familiei mele, prietenilor mei și vecinilor mei?
4. Creștinul poate să sufere persecuție din cauză că are valori diferite
Nu vor fi toți de acord cu acest punct de vedere. Adevărul este că pentru mulți oameni și pentru multe state, credința în Domnul Isus este văzută ca o amenințare. Aceste persoane știu că Isus este Domn și că El nu Își va împărți slava cu nimeni altcineva. Câteodată, a-ți apăra credința înseamnă persecuție, chiar moarte.
5. Creștinul are milă de aceia care sunt străini
Fiind străini în această lume, putem să simpatizăm cu străinii pe care i-a adus Dumnezeu în țările noastre. Ca și creștini, suntem chemați să avem compasiune față de străini, arătându-le aceeași milă pe care ne-a arătat-o Dumnezeu față de noi. Este un privilegiu pentru noi să îi invităm în comunitatea noastră de credință, să îi întâmpinăm cu bine ca să ne însoțească în călătoria noastră spre Cetatea Eternă.
José Hutter