Alexandru Fintoiu

Nu te lasa inselat

Întâmplător, acum câteva zile eram într-un magazin unde cea mai mare aglomrație era la produsele de Halloween. Erau, de la copii până la oameni în vârstă, bărbați cu cercei și femei tatuate, chiar și bătrâni.
Hristos a murit și pentru tatuați și pentru bărbații cu cercei. De la distanță nu părea nimic în neregulă cu ei dacă făceai abstracție de lucrurile la care se uitau. Dacă nu făceai, era imposibil să nu începi să te miri cum de se omoară românii pentru scheleți și vrăjitoare.
În regimul trecut erau oameni care aveau bani dar nu aveau ce să cumpere cu ei. Acum întrebuințarea lor sună a sabotarea sufletului. Iar în momentul în care și oamenii în vârstă sunt interesați să-și pună dinți de vampir sufletului, nu rămâne decât să găsești motive pentru care să lupți într-o lume alterată de propria prostie și ignoranță.
Mi-am adus aminte și de ceilalți de la catedrala mânturii care erau convinși că dacă pupă oasele la nu știu ce sfânt, vor avea noroc în viață. Ba unii mai declarau și că erau vindecați. Te miri câte poate face autosugestia din om.
Am ajuns la concluzia că mulți oameni au probleme pentru că mintea lor este bolnavă și vindecarea nu o aduce sicriul deschis, icoana atârnată de perete sau vrăjitoarea pe mătură. Vindecarea începe prin acceptarea Cuvântului lui Dumnezeu.
Din păcate sunt acceptate mai degrabă lucrurile care distrează și care par inofensive. Distracția este o formă de a te detașa de la lucrurile care contează sau nu, dar care pot influența viața. Să stai ore în șir la coadă ca să atingi un sicriu este groaznic de trist, când lângă tine, mântuirea și viața e fără plată.
Nu vă lăsați înșelați ci câștigați de Adevăr.