Alexandru Fintoiu

Invinge-ti uriasii pacatosi

Este așa de important să te încrezi în Dumnezeu în orice moment al vieții! Când Saul și armata lui Israel l-au văzut pe Goliat s-au speriat și au crezut că nu vor reuși să biruie uriașul. Au zis în gândul lor, este prea mare ca să-l putem doborî. Când David l-a văzut pe Goliat a crezut că Dumnezeu va fi Cel care îl va ajuta să-l înfrângă. A zis în gândul lui, e prea mare ca să-l pot rata.

Saul s-a încrezut în armura lui, David s-a încrezut în Dumnezeu. Saul a văzut o bătălie între mușchii lor și armele lor mici și mușchii lui Goliat cu armele lui imense. David a văzut o bătălie spirituală între Dumnezeu și forțele răului.

Saul era preocupat de gloria lui însuși, David era preocupat de cinstea și onoarea lui Dumnezeu. Iată cum se câștigă biruința. Nu știu cu ce fel de probleme te confrunți sau ce vești ai primit. Fiecare își cunoaște necazul lui și uriașul vieții lui. Vestea bună este că el poate fi doborît, înfrânt și ucis.

Există uriași care caută să te distrugă, să facă din tine o marionetă, să te facă să păcătuiești ca să crezi că nu mai poți fi iertat. Indiferent ce fel de uriaș îți apare în față, nu-l tolera. Păcatul nu numai că îți distruge viața ta dar afectează și viața celorlalți. Hotărăște astăzi să lupți cu el.

Dumnezeu apreciază pe cei ce luptă și le dă victorie. Oricât de mare poate fi uriașul tău, oricât de însetat este după tine, nu uita că nu lupți singur. Nu te încrede în ultimele tehnici apărute, nu te încrede în metodele umane dacă acestea nu te duc către Dumnezeu, nu te încrede în armura ta, ci pune-ți încrederea în Dumnezeu care te poate binecuvânta.

Nu uita, scopul pentru care trebuie să învingi uriașii vieții tale nu este ca să le arăți celorlalți ce sfânt ești, nu este ca să îți dovedești ție că ești bun și nici ca să impresionezi biserica sau oamenii de lângă tine. Adevăratul motiv este gloria lui Dumnezeu. Pentru că Dumnezeu urăște păcatul, tu trebuie să-L cinstești pe El, distrugând tot ce este păcătos în tine.

E o luptă cu asigurare de viață. Și noi putem totul în Hristos!