Alexandru Fintoiu

E o minune ca traim!

Cine vrea să învețe, învață, cam așa ar trebui să sune dar nu sună. Încetul cu încetul vacanța de vară a copiilor e scurtată. Oricum au de învățat lucuri care nu au sens, dar hai să nu mai aibă nici liber. Că în trecut se învăța mai bine, este incontestabil, cum e limpede că și astăzi sunt copii care pot depăși limitele de lipsă de informație din anii trecuți. Așa ajunge școala, ca serviciul…

Ieri citeam că România e a doua țară din Uniunea Europeană în care au murit cei mai mulți oameni în anul Covidului. Oricum nu era o noutate neapărat pentru că speranța de viață la noi e mai mică decât la alții. Dacă ne gândim bine vom observa că timpul s-a scurtat așa cum scrie Scriptura iar planul lui Dumnezeu se va împlini. Totuși, Dumnezeu Își ține făgăduințele, respectă-ți părinții și vei avea viață lungă pe pământ.

Cum face Dumnezeu minunea aceasta? Să trăiești o viață lungă? El știe cel mai bine, în condițiile în care mâncăm prost, bem nitriți, consumăm alimente procesate și ne stresăm, omenește, n-ai șanse. Aici este minunea, El își ține promisiunile! Și câte promisiuni nu sunt în Sfânta Scriptură! Este mai actuală ca oricând…

Ideea este că e o minune că trăim. Ar trebui să ne bucurăm enorm și nu să fim supărați că nu ne permitem să stăm la cinci stele, sau că nu ne putem cumpăra ultimul telefon de pe piață. Viața este un dar deosebit… Nu viața pe care o înneci în băutură și desfrâu, de fapt aceea nu e viață ci o tristețe continuuă, pare că trăiești dar ești mort.

Fericirea noastră ține de legătura cu Dumnezeu. Îl ai pe Hristos în inimă ești fericit, nu Îl ai? Cauți plăceri în lucruri care te dezamăgesc. La asta se cam reduce totul iar noi românii ar trebui să ne dăm seama mai bine că am tânjit după lucruri pe vremea celuilalt regim iar când le-am obținut acum, nu suntem fericiți.

Promisiunile lui Dumnezeu sunt aur pentru suflet. Fără ele nu putem…

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu