Alexandru Fintoiu

Rusaliile sarbatoarea Duhului Sfant!

Au venit Rusaliile. Odată cu ele au venit și petrecăreții. Cânta Salam de vibrau termopanele și nici n-aveai cum să nu știi că e el pentru că avea grijă să-și strige tare numele. Lângă boxe, doi inși se zgâiau penibil, de ți-era rușine să privești. Ca să fie circul circ, mai și fluierau cât puteau, deși, în jur nu era nici țipenie de om.

Cam asta e lumea fără Dumnezeu, plină de subcultură, de nonsensuri dar și de bani utilizați pentru clipe. Niciun pic de fericire. Nu poți fi fericit beat. Eventual doar o imagine tristă pentru cei care apucă să privească.

Coborârea Duhului Sfânt pe pământ este sărbătoarea bucuriei adevărate. O bucurie completă pe care nu o ai când asculți bucățile lui Salam care ție ca și creștin ți se prind printre dinții inimii. E plin de pierduți care nu-L vor pe Dumnezeu pentru că este prea ieftin. Lumea merge pe principiul că ce e ieftin nu e bun.

Dumnezeu e gratis pentru cine vrea. Duhul lui Dumnezeu convinge pe cine-L caută cu adevărat nu pe cine-L respinge. Sunt oameni care preferă sticla rece în dauna vocii calde a lui Hristos. Coborârea Duhului Sfânt este sărbătoarea acceptării. Accepți ca chipul tău să-L arate pe-al Lui. Noi aratăm rău de cele mai multe ori în ochii prezenței divine. Dar Duhul Sfânt ne transformă în oameni cerești.

Venirea Duhului Sfânt este sărbătoarea umplerii cu Dumnezeu. Nu puțini au viața goală, simt că parcă totul e în zadar și că n-au niciun sens. Noi am fost creați cu sens unic, nu avem decât două direcții în care mergem. Chiar dacă pare că suntem bine, dacă nu e Dumnezeu, nu suntem. Hristos a venit ca să ne îndrepte direcția spre rai.

Esența sărbătorilor creștine este El. Dacă ne sărbătorim noi, am pierdut-o.

Fiți plini de duh.

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu