Alexandru Fintoiu

Pregatiti cu sufletul!

Mă tot întreb dacă oamenilor le plac știrile cu morți. Acum că n-au mai murit mulți oameni de covid, au apărut știrile cu accidente. E imposibil să citești presa și să nu găsești că cineva a murit. Probabil că moartea bagă groaza în oameni. Să nu uităm că Singurul care a biruit-o e Hristos.

Cineva spunea că lucrul cel mai sigur pe pământ este că mai devreme sau mai târziu toți suntem datori cu o moarte. Ideea e că nimeni nu dorește să moară. Singurul care a dorit asta a fost Domnul, doar ca noi să trăim.

Așa că toți oamenii fac tot ce pot să-și prelungească viața. Problema este că totul depinde de Dumnezeu. Când dorește El să ne oprim, ne oprim, oricât de sănătos am mânca sau oricât de sănătos am trăi. Sănătatea ne ajută să trăim cu dureri trupești mai puține, cât trăim. Dar cât trăim hotărăște Domnul.

Totuși nu moartea trebuie să ne preocupe ci viața. Hristos este viața, El este Ușa și prin El intrăm în cer. Moartea a biruit-o El, și noi care credem, suntem izbăviți de puterea ei. Așa că avem motive să ne bucurăm cât trăim, că trăim și vom trăi veșnic chiar dacă va fi să trecem hotarul acesta.

Dar poate că unii din noi nu vom trece prin moarte ci vom fi transformați într-o clipă când Hristos își va lua biserica. Trebuie să fim cu bagajele făcute. Nu cu geamantane în cer ci cu hainele sufletului curate. Să-L așteptăm pentru că va veni atunci când nu ne așteptăm mai puțin.

Noi am așteptat să vină vara parcă mai mult ca oricând. Știam că va veni dar nu știam când. Așa este și cu Domnul. Știm că va veni, calendarul spiritual spune asta, dar nu știm cu exactitate când numărul celor mântuiți se va împlini. Dar se apropie și simțim în aer cerul.

Dumnezeu să ne ajute să ducem mântuirea până la capăt.

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu,