Alexandru Fintoiu

Viata a inviat in noi!

Când găsești piatra dată la o parte din fața mormântului nu te poți gândi decât la două variante, ori a fost dată deoparte de oameni, ori de Dumnezeu. Le-a fost greu să creadă că Dumnezeu a intervenit. Speranțele lor erau aproape năruite.

Evanghelistul Matei ne spune că un înger al Domnului s-a coborât din cer cutremurând pământul. Apoi, singur, a dat deoparte piatra care nu putea fi mișcată de un singur om. Hristos era viu. Pe El nu-L ținea legat de mormânt nici moartea, darămite piatra aceea.

Bolovanul a fost mutat de înger pentru noi. Motivul principal a fost ca noi să credem că prin învierea lui Isus istoria s-a schimbat. Oamenii în sfârșit aveau nădejdea cerului vie. Am văzut cu ochii noștrii mormântul gol și vieți schimbate.

Al doilea motiv a fost ca noi să înțelegem ce-am văzut. Străjerii tremurau de frică pentru că nu erau interesați decât să păzească. Îngerul s-a adresat femeilor pentru că ele erau interesate să Îl caute. Atât timp cât Îl cauți pe Dumnezeu, El se va lăsa găsit, dar nu în mormântul gol ci în viața de zi cu zi.

Al treilea motiv a fost ca noi să îl mărturisim și să transmitem vestea despre învierea Lui și altora. Dumnezeu le-a transmis femeilor să se ducă repede. N-avem voie să pierdem timpul pentru că sunt oameni de salvat din ghearele mormântului.

Și să nu uităm, fiecare Îl vom vedea pe Hristos, mai devreme sau mai târziu. El se va lăsa văzut de cei care împlinesc voia Lui. Piatra dată la o parte înseamnă vieți schimbate.

Hristosul Cel Viu să se regăsească în inimile voastre în toată plinătatea. Să spună cei din jur că Viața a înviat în voi în fiecare faptă pe care o faceți.

Slăvit să fie Domnul!

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu