Alexandru Fintoiu

MAGII IN EGIPT

Magii mergeau călăuziți de stea, în dorința lor de a-L găsi pe Împăratul Împăraților. Aveau cu ei bogății fără număr. Istoria vorbește despre ei că atunci când vizitau un împărat de rang mai mic, îi aduceau în dar 120 de kilograme de aur. Cu cât împăratul era mai mare, cu atât cadoul era mai valoros.
Biblia spune că și-au deschis vistieriile înaintea lui Isus. Nu vă gândiți că acolo era doar un cufăr de aur, ci mult, mult mai mult. Magii erau de două ori bogați. Bogați pentru că i-au dat lui Isus. Oricine dă lui Isus este mai mult decât bogat, este fericit.
Magii au știut că mai important este să dai decât să primești. De magi se temeau împărați și totuși s-au plecat până la pământ înaintea lui Isus. Au știut cine este Pruncul pentru că ei nu aveau relgie, ci credință.
Noi nu ne plecăm înaintea lui Isus că ne murdărim blugii. Nu-i nimic, El și-a murdărit sângele cu vina noastră.
Vine Crăciunul care ne vorbește despre cât de important este să dăruiești. A trecut încă un an în care probabil iar am dat puțin și în care Dumnezeu iar ne-a dat mult. Mâncăm harul cu nesaț. Parcă am pus stăpânire pe el.
Isus s-a născut într-o lume în care nu era Covid 19 dar era Irod, tot un fel de virus… Irod dădea cu sabia, asta era diferența. În rest, tot cu masca pe față și el… I-a chemat în ascuns pe magi, dar Dumnezeu vede și ce e ascuns.
Masca nu protejează inima de privirile sfinte ale lui Dumnezeu.
În câțiva ani se va duce și harul. Cu el și noi, la cer. Până atunci, trebuie să avem făcliile credinței aprinse, dragostea fără prefăcătorie și bucuria în inimă.
Un Crăciun binecuvântat.