Alexandru Fintoiu

Tu ce fel de credinta ai?

Pe Toma, moartea Domnului la cruce la marcat pentru todeauna. Când a auzit de la ceilalți că Domnul e viu, a dorit cu ardoare să fie adevărat, motiv pentru care a făcut afirmația care l-a blamat în lumea creștină, catalogându-l ca necredincios.

Domnul l-a mustrat cu blândețe și n-a mai fost nevoie să-și pună mâna nicăieri, pentru că Isus cel viu te schimbă total. Faci ceea ce nu te creadeai în stare și crezi când toți te arată cu degetul. Când Îl vezi pe Isus în fața ta, nu te mai îndoiești, impactul e prea mare. Îndoiala devine credință.

Un om nu avea mâncare și nici bani dar s-a rugat acasă și la supermarket și-a pus pe bandă tot ce alesese, strictul necesar. Când a venit rândul lui, casiera i-a scanat produsele dar înainte să le termine, un om din spate a strigat la el că vrea să-i dea niște bani. N-a cerut ci a primit. Sau putem spune că a cerut înainte, acasă, de la Tatăl. Asta e credință.

Femeia cu scurgerea de sânge a cheltuit mult și n-a rezolvat nimic. Banii nu îți pot da sănătate. Dar, când a auzit că trece Isus, s-a atins de poala hainei Lui. Gestul acesta pe care îl înțeleg cel mai bine evreii, era un gest disperat de supunere în fața autorității lui Isus. Femeia a primit de la Dumnezeu ceea ce oamenii nu i-au putut da, vindecare. Iar ce-a făcut ea, tot credință e.

Avraam a ascultat de Dumnezeu și s-a dus fără să știe unde se duce. A avut credință. Într-un fel, Toma era ca și unii din noi, un om care a vrut să vadă mai mult ca alții. Dumnezeu l-a binecuvântat iar când Isus s-a făcut nevăzut, Toma a rămas cu darul de neprețuit, credința.

Tu ce fel de credință ai? Vrei să-L vezi pe Isus? Dacă te rogi Lui, ai toate șansele să vezi ce mare este El. Și fii fără grijă, de văzut Îl vei vedea sigur.