Alexandru Fintoiu

Alege destept si iubeste

O învățătoare a pus elevii să care cu ei în fiecare zi, oriunde merg, câte un cartof pentru fiecare persoană pe care ei o urau. La un moment dat cartofii din pungă s-au stricat și au emanat un miros urât. Cu cât erau mai mulți, cu atât era mirosul mai puternic. Învățătoarea le-a explicat elevilor că așa se întâmplă și în viața de zi cu zi. Dacă urăști o persoană, cu timpul viața ta se transformă și nu vei mai deveni un om plăcut. Apoi ea i-a chemat pe elevi la iertare și la iubire ca să scape de cartofi.

Dumnezeu ne cheamă să iertăm în fiecare zi. Cu ura nimeni nu a câștigat niciodată. De-a lungul istoriei omenirii ura nu a făcut decât să aducă războaie, tristețe și moarte. Când a venit Hristos, ne-a dăruit un exemplu de cum ar trebui să iubim și să iertăm.

Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este dacă reușim să unim credința noastră cu fapta. Altfel degeaba ne-am străduit. În momentele de cumpănă sau criză, iubim sau urâm? Reacționăm după îndemnurile firii noastre sau după îndemnurile Duhului Sfânt?

Pe de altă parte, oamenii care au condus cu ură pe alții n-au rezistat și au sfârșit deplorabil. Cred că astăzi este ziua în care fiecare din noi ar trebui să ne cercetăm și să vedem cum stăm în această situație. Diferența dintre ură și iubire este diferența dintre iad și rai. Dragostea întodeauna a fost cea care a topit inimile împietrite ale celor care urăsc.

Iubind, dovedești că ești alt om, venit și născut nu din fire ci din Cuvânt. Ura îți oferă pe moment satisfacție dar dragostea îți oferă fericire veșnică.

Alege deștept și iubește.