Alexandru Fintoiu

Te iubesc Romania

Te iubesc România. Tu ai dat întodeauna oameni deștepți cadou semenilor noștrii. Nu te-ai lăsat până nu ne-ai arătat cât ești de darnică în privința asta.
Iți mulțumim că ne-ai dat și munți și râuri, chiar și mare, nu contează că e aproape de ruși. Avem posibilitatea să călătorim și să vedem ce frumoasă ești. Ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară chiar dacă mulți din români pare că te-au uitat și nu le pasă decât de buzunarul lor.
Ești o țară pe care n-aș schimba-o cu niciuna din altă parte. Ne pui să muncim, că dacă stăm degeaba te distrugem. Chiar dacă pe undeva sentimentul patriotic s-a diminuat, tu tot aceeași ești, țara pentru care mulți români și-au dat viața în trecut.
Te apreciăm, chiar dacă pe pământul tău se construiesc biserici în care prea puțini creștini autentici vin, e bine că nu se distrug cu lacăte ca la alții. Pe teritoriul tău mai există încă șanse pentru cer.
Vrem să fim mai optimiști. Să privim partea plină a paharului pentru că am trăit prea mult cu golul din stomac care ne-a mâncat mintea și ne-a ajutat să negăm orice.
Ne pare rău că trăim vremuri în care clipa tronează în inimile altora, dar promitem că ne vom ruga mai mult pentru tine. Știm că Dumnezeu te iubește și te dorește sfântă.
Știm că ne iubești și tu pe noi. Când mă gândesc cum te înstrăinăm sălbatic, îmi dau seama că nu merităm iubirea ta, dar ne mai porți de grijă, nu ne scuturi așa tare ca în 1977 deși încerci să ne arăți că ar trebui să ne trezim și să ne rugăm la Dumnezeu mai des.
Vrem să încercăm să fim mai buni și cu tine și cu noi. Dumnezeu să ne ajute!