Alexandru Fintoiu

Tu de ce Îl urmezi pe Isus

Mulți oameni care l-au urmat pe Isus au sfârșit departe de El. În timp ce sunt diferite motive pentru care oamenii cad spiritual, la bază e faptul că nu au știut niciodată cine e Isus cu adevărat.
Așa numita intrare triumfală a Domnului la Ierusalim, mai degrabă poate fi numită tragică, din pricina evenimentelor ce au urmat ce au dus la moartea lui Hristos pe cruce.
Când s-a apropiat de Ierusalim, Isus plângea. El știa. Numai oamenii nu știau. Când a ajuns pe străzile orașului, a fost întâmpinat cu Osana. Peste câteva zile au strigat “Răstigniți-L”. Aceeași oameni. Ei credeau într-un Mesia care aducea izbăvirea imediată, voiau scăparea de sub jugul Romei. N-aveau nevoie de un Mesia care să-i ierte de păcate.
Dacă până acum Isus poruncea tuturor să nu spună la nimeni ce făcea, cum vindeca, cum învia din morți, dintr-o dată discursul se schimbă. Dacă oamenii tăceau, pietrele trebuiau să vorbească. Totul era planificat de Dumnezeu ca să se împlinească Scriptura. Isus i-a provocat pe liderii vremii ca să Îl poată condamna și omorî de Paști.
Vechiul Testament prezintă unul din aspectele lui Mesia, ca Cel care va suferi, care va purta poverile păcatelor lor, nu era doar Rege ci și profet și preot. Această idee a unui Isus care va suferi și care va purta păcatele oamenilor, nu era dominantă în vremea aceea la evrei. “Osana” în traducerea înseamnă, “izbăvește acum”, pentru că ei doreau izbăvirea imediată. Se săturaseră de robie cu toate că erau robi în suflete.
Ar fi preferat un Isus pe cal, nu pe măgar. Unul care să dea cu sabia și care să le ofere pace și prosperitate. Cei mai mulți L-au urmat pentru beneficii temporare și au sfârșit dezamăgiți. Nu ne putem pune încrederea în Dumnezeu doar pentru viața asta. E un nonsens.
Astăzi te poți consulta cu tine însuți și îți vei da seama care este motivul pentru care Îl urmezi pe Isus, dacă Îl urmezi. Banii? Vrei să te căsătorești bine? Te simți singur și ai nevoie de acceptare?
Sau Îl urmezi pentru că este Domn și te iartă de păcate? Te poți opune Lui și poți reuși pentru moment, dar pe termen lung pierzi.
Fariseii păreau că au reușit în planul lor de a scăpa lumea de Dumnezeu. Dar în trei zile a înviat și este viu și acum. E Dumnezeu. Nu-L poți omorî pe Dumnezeu.
Dar Îl poți ignora și e fatal.

Alexandru_Fintoiu