Alexandru Fintoiu

Harul nu oboseste pe nimeni!

Pe vremea Vechiului Testament neascultarea era pedepsită cu pietre. Astăzi neascultarea este pedepsită cu nepăsare. Pe oameni nu-i mai interesează dreptatea atât timp cât ei nu sunt implicați. Se uită la nedreptate ca la film, de la distanță, parcă de teamă să nu se ia “virusul”. Mulți nu se mai bagă de mult.
Părem țara lui “nu mă bag”. Așa am ajuns să ne lingem rănile făcute de neascultarea noastră de Dumnezeu. Unii nu vor să audă de El, că viața e scurtată năprasnic chiar de viruși și vor să și-o trăiască, iar alții apelează la principiul confirmării și a datului din cap, “așa e cum zici”, după care e mai bună țuica pentru înnecat amarul…
Oamenii s-au schimbat iar creștinii aproape că s-au refugiat fiecare în casa lui. Cu căștile pe urechi sau cu mintea la probleme, nu mai suntem ce am fost. Ascultăm doar ce vrem noi, ne dăm învățături după cum ni se pare nouă și nu prea ne mai pasă. Nu ne pasă, nu ne mai doare, nu mai suntem alături de alții. Paradoxul e că în universul tehnologiei, ne purtăm ca atunci când nu a existat tehnologia sau o folosim prea mult pentru lucruri de nimic. N-avem timp nici să dăm un telefon care contează, desi rețelele de socializare sunt pline de lucruri fără sens și prostii…
Covidul a luat la mulți mintea și inima. Tăria în Domnul s-a transformat într-o fugă personală după siguranță.
Nu știu ce va fi și nici nu aș dori să știu. Alții și-ar dori să știe dar nu pot afla, desi Scripturile Sfinte sunt deschise pentru orice om gata să afle că are nevoie de iertare. În fața multora suntem ca niște bolovani care și-au pierdut timpul cu mersul la biserică, de parcă era altceva mai prețios de făcut.
Devenim surzi la vocea lui Hristos și căscăm ochii la știri false. Nu știu ce credeți voi, dar în aceste momente de confuzie, avem nevoie de post și rugăciune pentru înduplecarea inimii bune a lui Dumnezeu. Nu postiți pentru vremuri mai bune, ci pentru o inimă mai curată.
Haideți să nu filosofăm cu Dumnezeu. Am telefonul plin de clipuri trimise de alții pe “WhatsApp”, cu păreri, constatări, etc. Nu sunt singur înțelept, dar nu am nevoie decât de părerea lui Dumnezeu și de sfatul Lui. El vrea să ne apropiem de El și urmărește binele nostru final. Este tot ceea ce contează.
Poți începe prost, poți greși, poți să ajungi să nu te mai recunoști pe tine, dar nu ai voie să ratezi binele final.
Fiți bucuroși cât puteți, e luna martie și e har. Harul lui Dumnezeu este cel care ne învață.
Nimeni nu obosește de prea mult har…

                            Alexandru_Fintoiu