Alexandru Fintoiu

Lasa-te invins de dragostea Lui!

E război și nu e cu arme convenționale. Suntem bombardați în fiecare zi. Unii ajung ruine din care nu mai pot ieși cu ajutor omenesc. Totuși nu ne rămâne decât să luptăm, cum putem, să nu dăm înapoi. Rareori există pauză ca să ne tragem sufletul.

Hristos ne spune să fim treji și să veghem. În oboseala luptei, nu este ușor… Dar dacă veghem, putem vedea pericolul care se apropie. Cei mai mulți oameni cad pentru că adorm. Sunt luați prizonieri de propriile lor ambiții sau prejudecăti, sau, pur și simplu nu pot.

Când ești prizonier, ești legat. Nu mai poți face ce dorești tu, cu toate că ai vrea. Aștepți să fii eliberat. Singur nu merge. Credința noastră este în eliberările venite de sus, de la Isus. El te poate face liber.

Hristos nu te eliberează condiționat. Singura cerință este credința că El poate să rupă orice legătura. Funiile păcatului sunt strânse pe orice om fără Dumnezeu și sunt fără milă. Omul zice că este moral, dar uită că s-a născut în păcat, nu împăcat.

Moralitatea nu ne scapă de iad, nici faptele bune oricât de multe și mari ar fi ele. Doar Hristos poate. Oricine crede în El are viață veșnică. Oricine crede că Dumnezeu L-a dat pe El. Ideea este că noi eram atât de nepotriviți pentru rai încât nu ne puteam salva noi. Tot Dumnezeu a trebuit să dea ceva ca să nu fie cerul gol.

Dumnezeu a dat. Acum omul nu mai are scuze. Aici are șansa mântuirii, pe pământ. Șansa să zică da lui Hristos, șansa să recunoască faptul că numai prin sângele Lui curs pe lemn poate fi iertat, șansa adevăratei eliberări și a unei pace eterne.

Tu, ca om, profiți de șansa asta? Să spui nu lui Dumnezeu, e cea mai mare tragedie posibilă, să știi că ai refuzat singura ta șansă de salvare.

Trebuie să ne trezim, nu mergem la Isus ca să fugim de covid, ci din pricina dragostei minunate a lui Dumnezeu care caută să ne învingă în fiecare zi.

Lasă-te învins de ea și vei câștiga cerul.

                                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu