Alexandru Fintoiu

De care parte a zidului te aflii!

Suntem creștini, iar oamenii ne diferențiază în funcție de ce se face și ce nu se face la noi. Primim întrebări care ne uimesc și pe noi. Li se pare că la noi la biserică e mai bine ca la ei, dar viața noastră nu este o îmbunătățire a celei vechi. Viața noastră este într-o continuuă schimbare…e nouă.

Nu e ușor să te schimbi, mai ales când vii direct din șanț. Dar nu e ușor să te schimbi nici când vii dintre sfinți. Fiecare cu dezavantajele lor. Când trăiești o viață în care nici măcar n-ai auzit vreodată de Dumnezeu, plină de vicii și de compromisuri, parcă prăpastia este și mai mare. Totuși e acelasi zid ce desparte oamenii păcătoși de Dumnezeu, păcatul și nu mulțimea lui.

Timp de 28 de ani, zidul Berlinului a stat între occidentali și comuniști… Unii au trăit mai bine, alții nu. Zidul a existat și abia în 1989 a fost distrus, când și-au dat seama că stă în calea binelui. Neemia în schimb, cu mii de ani în urmă, s-a străduit să repare zidul Ierusalimului în vremuri tulburi. A făcut tot ce a putut și a reușit și el.

Unii oameni construiesc, alții dărâmă, dar toate în numele binelui și în circumstanțe diferite. Dumnezeu însă vine în cartea Isaia cu un exemplu practic. El zice că păcatele noastre pun un zid de despărțire între noi și El.

Pe de o parte, dincolo de zid este Dumnezeu cu sfinții Lui, iar de cealaltă parte a zidului, oamenii păcătoși. Ultimii n-au nicio șansă să ajungă dincolo de zid prin eforturile lor. Le trebuie viză, iar viza a plătit-o Isus la Golgota, pentru binele nostru suprem.

Când în inima ta încolțește credința în El, Hristos deschide o ușă în fața ta prin zidul de netrecut pentru orice om. Hristos este Ușa. Zidul păcatului nu va cădea niciodată cât timp va fi lumea asta, dar se poate trece prin el numai prin Hristos. Cât mai există har se mai poate trece.

Nu vrei să te prindă venirea Lui de cealaltă parte a zidului. Crede-mă, nu vrei!

                                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu