Alexandru Fintoiu

Sa fim lumina pentru altii!

Nu știu de ce, de multe ori, oamenii mari care au realizat ceva în viață s-au născut în sate uitate de lume, cel puțin la noi. Sau poate că știu, timpul lor nu le-a fost cucerit de explozia tehnologică… Traian Dorz a fost unul dintre ei. A scris poezii pe care oamenii azi le cântă fără să realizeze că omul le-a scris din adâncul suferinței lui.

Noi acum cântăm, liberi dar legați în sufletul nostru de multe netrebuitoare vieții. Noi acum cântăm fără să suferim, dar unii suferim fără să ne dăm seama. Suferim din lipsă de Dumnezeu. Unde nu este El, e întuneric, nefericire și neîmplinire.

Lipsa lui Dumnezeu miroase a iad. Acolo unde Hristos nu e, fericirea moare pierdută printre vicii. Toate par dar nu sunt. Pare că ești cel mai realizat om, dar nu ești. Pare că nu îți lipsește nimic, dar îți lipsește. Pare că ești cineva, dar tot trecător ești. Pare că ai mulți bani și lucruri noi, dar tu tot gol în inimă simți că ești. Fii sincer cu tine și recunoaște cine ești de fapt și ce poți deveni cu Hristos.

Mântuirea trebuie dusă până la capăt. E ca și cum mergem printr-un tunel unde se vede lumina la capătul lui. Lumina este Isus. Ca să ajungem la El trebuie să privim lumina. Dacă ne abatem și o pierdem, totul se duce.

Dacă am căzut, în drumul spre cer, n-am pierdut încă, dar nu avem dreptul să nu ne mai ridicăm de acolo. Dacă nu ne ridicăm, totul se duce și-am pierdut.

Întunericul din jur e mare. Tunelul este plin de oameni care nu văd lumina pentru că refuză să privească în depărtare. Ei trăiesc clipa și merg pas cu pas, dar fără perspectivă și fără cer. Ei cad și rămân în vale. E mai comod acolo. Sunt demoralizați și au nevoie de lumini.

Noi suntem lumina lumii, așa a zis Hristos. În drumul spre lumină, luminăm și pe alții, așa ar trebui. Fiți ca lumina fosforescentă. Aduceți Viața în dar altora și vor lumina și ei. Nu mai este mult și Dumnezeu ne va absoarbe din lumea aceasta, pe noi și pe oricine crede în El și face voia Lui.

Lumina la lumină se duce, așa că fiți lumini, oameni buni!

                                                                                                                                                Alexandru_Fintoiu