Alexandru Fintoiu

Asta e viata!

M-am tot gândit la câteva lucruri fără de care nu putem sta. În sine nu sunt rele dar depinde dacă devin rele. Fiecare se poate gândi ce reprezintă lucrul acela pentru el.

Primul este telefonul. Îl ai cu tine mereu. Până și copiii au, și nu de jucărie. Îl luăm oriunde și intrăm în panică atunci când nu îl mai găsim. El este legătura noastră cu pământul și prietenii. Când se strică luăm altul și facem rate dacă este nevoie. Alteori cumpărăm unul mai performant, doar din dorința de a avea ceva mult îmbunătățit. Cu Biblia tot așa facem? Petrecem timp cu Dumnezeu? Suntem disperați să performăm în direcția aceasta?

Al doilea este internetul. Odată ce ai avut de-a face cu el, vrei și tu. Toți sunt conectați, fără el nu poți cumpăra nimic de la distanță. Cu ajutorul lui plătești, iar când nu merge, suni la echipa de intervenție pentru că e greu să stai câteva ore fără el. N-ai stare. Îl folosești să asculți predici, să crești în Hristos sau să pierzi timpul. Pare soluția la ce lipsește din viața ta. Totuși nu-L poate înlocui pe Dumnezeu. Sau El este Dumnezeul tău?

Al treilea este mașina. E plăcută, frumoasă și te duce mai aproape de cei dragi, de magazine, de parcuri și de biserică. Dacă se zgârâie și tu te agiți, te deranjează. Dai claxoane la semafor, te grăbești, comentezi. Dar dacă nu ai avea-o, n-ai fi mai puțin păcătos? Sau mai liniștit? Sau poate că ai avea scuze să nu faci ceva pentru Dumnezeu, că n-ai cu ce te deplasa. Cine știe? O păstrezi curată sau e ca o cocină, și asta spune despre tine. Extremele sunt periculoase de fiecare dată. Dacă ai o mașină, roagă-te să fii creștin toată săptămâna, poți fi binecuvântare. Mașina sau soția? Amândouă? Le prețuiești la fel? Mi-e teamă să întreb cât Îl prețuiești pe El. Fiecare știe bine…

Al patrulea e banul. Teoriile legate de bani toți le știm și obosim să le tot auzim. Îi numeri în fiecare zi? Te folosești de ei să faci bine? Te domină și ești altfel de om? Depinde pentru ce trăiești. Ești viu pentru Hristos, banul este un mijloc de trai. Ești mort pentru Dumnezeu, banul este un scop.

Într-o zi îi arătam fetiței mele de 3 ani și ceva, peisajul și munții din jur și îi spuneam ce frumos este. Ea zice “Tati, e foarte frumos…asta e viață, Domnul Isus le-a creat!”

Pentru tine ce e viața? Niciodată nu m-am gândit că asta e de fapt viața, să te bucuri pe pământ, cel mai mult, de creația Lui.

Omul n-a creat decât lucruri, Dumnezeu a creat viața!