Alexandru Fintoiu

Stati aproape de El

Astăzi, ajung de dimineață la birou și mă întâlnesc cu cineva care mă întreabă cum stau cu psihicul. I-am zis că sunt bine atât timp cât sunt în mâna lui Dumnezeu. Dar persoana aceea zice, “ar trebui să te îngrijorezi”…

Cei din jur se îngrijorează de coronavirus și sunt afectați. În fiecare zi citesc din mediul online sau aud lucruri care îi descurajează. De fapt ei nu se bazează pe Dumnezeu în nicio privință. Îl acceptă la nivelul unei existențe pierdute prin Univers și atât.

Îmi pare rău că oamenii uită de faptul că Dumnezeu are ultimul cuvânt de spus cu privire la tot ce se întâmplă și chiar legat de pandemia aceasta. Situația de acum este un moment pentru fiecare, de gândire, cu privire la viața lui și la cum stă cu veșnicia.

Pentru că ne iubește, Dumnezeu ne oferă timp mai mult pentru familie și pentru meditație. Probabil că a văzut că nu ne-am oprit la timp din cursa noastră nebună după plăceri, bani și lucruri și ne-a obligat să ne oprim. Cei mai mulți din noi au avut mai mult decât era nevoie ca să fie fericiți și totuși n-au fost. Au alergat, au căutat, au obosit și n-au rezolvat problema.

Trăim vremurile pe care apostolii și le doreau să le trăiască, aproape de revenirea Domnului pe pământ. El a promis că vine să își ia biserica și Dumnezeu face întodeauna ce promite. Isus dojenea fariseii atunci când se uitau la cer și iși dădeau seama că vremea va fi bună sau nu, din cauza faptului că lucrurile din lume știau să le deosebească dar pe cele spirituale nu.

Apropiați-vă de Dumnezeu. Sunt convins că are un plan. În Psalmul 107, oamenii când au fost strâmtorați, au strigat către Domnul și El i-a izbăvit din toate necazurile lor. Să facem și noi la fel și o să vedeți ce Dumnezeu mare avem!