Alexandru Fintoiu

Simti dragostea Lui

Dragostea lui Dumnezeu pentru noi ne copleșește. O putem simți în fiecare zi. Nu ai cum să rămâi nepăsător față de ea. Parcă atunci când meriți mai puțin, El îți oferă mai mult. Ea învinge pe mulți oameni, în fiecare zi. Nu o poți descrie dar o poți simți.

O poți simți atunci când ești bolnav și ai nevoie de ajutor. Nimeni nu te tratează ca Dumnezeu, cu grijă, atenție, ca un Tată bun. Și nimeni nu cunoaște bolile ca El. El știe tratamentul la fiecare însă vede dincolo de ele. Vede ce este în inima ta și știe dacă tu crezi că El poate.

Poți simți dragostea lui când ești fericit și-ți merge bine. Sunt oameni care își dau seama că numai El i-a ridicat și i-a așezat acolo unde sunt. Au avut încredere în Hristos și credința le-a fost răsplătită. Au rămas aproape de El având inimile pline de nădejde. Vrei să fii și tu așa binecuvântat?

Mai poți simți iubirea Lui în ceilalți. Când vezi seninul din ochii curați ai copiilor sau zâmbetele celor dragi nu ai cum să nu apreciezi dragostea lui Dumnezeu pentru tine.

Avem motive mari să-L lăudăm pe Dumnezeu, poate chiar și când nu înțelegem de ce ni se întâmplă nouă anumite lucruri. El urmărește binele nostru suprem. Cum spunea Spurgeon, “Dumnezeu trebuie să fie lăudat cu vocea iar inima trebuie să i se alăture într-o exaltare sfântă.”

Bucurați-vă de El. Nimic nu e mai bun, mai frumos și mai sfânt pe lumea asta. Simțiți dragostea Lui?