Alexandru Fintoiu

Incredere in El

E greu să răspunzi la toate întrebările aici pe pământ pentru că numai Dumnezeu are răspunsurile adecvate. Mai ales când auzi că cineva credincios moare la tinerețe și lasă în urmă copii și familie.

Pentru noi este aproape imposibil de înțeles iar întrebările pe care ni le punem n-ar face decât să prelungească neștiința. Noi oamenii avem multe cu care să ne luptăm, însă în asemenea situații mintea noastră devine frontul unei bătălii crunte.

În astfel de momente, felul în care punem întrebările ajută cel mai mult. Veșnicul “de ce?” ar trebui lăsat în seama lui Dumnezeu, noi nefiind înzestrați să răspundem la astfel de probleme pentru că nu avem cum să știm motivul pentru care Dumnezeu acționează într-un fel sau altul. Putem doar să ne dăm cu părerea iar opiniile nu oferă certitudine ci mai mult sporesc nesiguranța.

Abandonarea totală a minții noastre lui Hristos este singura soluție viabilă. El vrea să ne întărească și să luăm decizii având încredere în Dumnezeu pe deplin. Întrebă-L pe Dumnezeu ce trebuie să faci, pentru că este necesar să ieși biruitor din lupta cu mintea.

Toate lucrurie lucrează  împreună spre binele nostru, deci chiar și ce pare de neînțeles, insurmontabil. Dumnezeu are gândurile Lui cu privire la noi pe care și le va pune în acțiune.

Ne iubește și când ni se pare că de fapt nu ne iubește.