Alexandru Fintoiu

Fara griji

Mai avem puțin și vine iarna. Este o bucurie pentru copii, tineri și uneori și pentru vârsta a doua dar mai rar. Totuși, oamenii ar trebui să se bucure de orice clipă, au fost creați ca să fie fericiți.

Motivul pentru care copiii se bucură mai mult este că ei nu se îngrijorează de nimic. Pe măsură ce oamenii cresc, cresc și problemele, grijile dar și facturile vieții. Unele probleme ni le facem noi, altele sunt foc de paie. Dacă omul ar sta aproape de Dumnezeu ar fi fericit și n-ar avea nicio grijă.

Dar cine reușește acest lucru într-o lume materialistă și inoculatoare de griji? Mulți din noi ne lovim de probleme mult mai mici și deși Dumenzeu ne zice să nu ne îngrijorăm de nimic, nu suntem ancorați pe deplin în Cuvântul Sfânt.

Răspunsul la stres îl găsim la Dumnezeu. Practic oamenii au cunoscut ce înseamnă  îngrijorarea în momentul în care au păcătuit. Un om ancorat în Hristos, nu are motive de stres pentru că el știe că Dumnezeu îi va purta de grijă conform promisiunilor Sale.

Așa că lăsați-L pe Dumnezeu să rezolve nerezolvatele. Poate atunci vom învăța să ne bucurăm și de ceea ce ne bucura când eram mici și fără griji.

Când Hristos ne-a spus să fim ca niște copilași în ceea ce privește Cerul, ne-a dat indirect un sfat care să ne alimenteze viața de aici și să o propulseze spre cea care va veni. Ocupați-vă de Împărăția cerurilor și restul e pe deasupra.

Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre. Lipsiți de griji, ne vom bucura în fiecare zi.