Alexandru Fintoiu

Mic si inofensiv dar care face diferenta

Un om vindea într-un târg, două capre. Lângă el, era altul care vindea porumbei. Nu apucaseră să vorbească prea mult între ei. Cel cu porumbeii avea mai mulți clienți decât celălalt. La un moment dat a apărut cineva care părea să zăbovească mai mult analizând un porumbel foarte atent. Dintr-o dată, se hotărăște să-l cumpere și se târguiește la o mie de lei. Cel cu caprele se uita cu gura căscată și și-a zis în barbă, “nu pot să cred, eu nu pot vinde o capră cu 250 de lei iar ăsta a vândut un porumbel cu 1.000 de lei…”

Omul cu caprele nu înțelegea de ce o ființă atât de mică avea pentru cineva o valoare atât de mare. El era un om simplu iar pentru el capra însemna mâncare pentru multe zile. Uneori, în viață ceea ce este mic și neînsemnat poate avea o semnificație uriașă pentru cei care înțeleg.

Dumnezeu ni L-a dat pe Hristos ca soluție pentru problemele păcatului din viața noastră. Dar pentru unii oameni El este mic și neînsemnat în comparație cu bucuriile vieții sau cu lipsa lor. Totuși, “neînsemnatul” Hristos face o diferență uriașă printre oameni. El este diferența dintre viață și moarte.

S-ar putea să găsim oameni care de-a lungul timpului să ne pară neînsemnați chiar și la biserică. Și totuși în spatele acelui om să fie ore de timp închinat lui Dumnezeu, el să fie omul care se roagă din umbră pentru bunul mers al bisericii, el să fie omul din spărtură.

Superficialitatea nu ne lasă să credem astfel de lucruri. Superficialitatea nu ne lasă să vedem valoarea care se ascunde în spatele bătăii inimii unor oameni. Probabil nu ne lasă pentru că nu suntem în dragostea Lui pe deplin.

Să nu uităm că Duhul Sfânt al lui Dumnezeu a fost simbolizat printr-un porumbel. Dumnezeu putea alege altceva dar hotărârea Lui a fost ca El să fie reprezentat printr-o ființă mică și neînsemnată dar curată.

Ce pare mic și inofensiv sau nebăgat în seamă, poate face diferența. Chiar și noi în lumea aceasta.