Alexandru Fintoiu

Sa fim oameni

Dumnezeu a făcut om când toate erau gata. Cel mai greu lucru care se poate întâmpla în lumea noastră este să fii om. Cei din jur în general aleg să fie diferiți de proiecția ideală pe care Dumnezeu a gândit-o. Păcatul ne mușamalizează trăirile la nivel profund. Nu ne lasă să fim noi.
Ca să fii om trebuie să ai caracter. Oamenii să vadă în tine sfințenie, dragoste, atribute care să aibă un impact în sensul apropierii de Hristos. Totuși, când o situație problematică o cere, lumea reacționează diferit de cum ar trebui să reacționeze, un om.
Să fii om înseamnă să te porți cu blândețe acolo unde lumea mușcă și e dură pentru că nu înțelege afecțiunea. Să fii om înseamnă să iubești adevărul, chiar dacă tu pierzi în relație cu alții. Să fii om înseamnă să acorzi îndurare celor care primesc acuze fără sens.
Dar, nu în ultimul rând, să fii om înseamnă să Îl lași pe Dumnezeu să te transforme. Să renunți la egoism, egocentrism și să-ți acorzi ființa în iertarea însângerată primită la cruce la Golgota.
Atunci se va putea spune și despre noi că suntem cu adevărat oameni, oameni cum ar trebui în mod ideal să fie oamenii.
Întodeauna, să fii e mai greu decât să ai. Să fii, implică o luptă interioară din care nu ieși cu hainele caracaterului călcate. Dar prin lupta aceasta devi om, devi ceea ce a făcut Dumnezeu posibil prin sacrificiul Lui.
Nimeni nu se naște mântuit ci devine mântuit, prin acceptarea lui Hristos, prin luptă și biruință. Dumnezeu a făcut om, e timpul ca noi să devenim. Tot Lui îi datorăm posibilitatea aceasta.