Alexandru Fintoiu

Sa ne pocaim in fiecare zi!

Viața de pocăință este o viață în care îți pare rău în fiecare zi că nu corespunzi cerințelor sfinte ale lui Dumnezeu. Până la urmă, mai presus de teoriile noastre, legate de interpretarea anumitor versete din Scriptură, este atitudinea de regret față de păcat.

În fiecare zi ne proșternem înaintea lui Hristos rugându-L să ne ierte. Nu se poate să nu greșim cu ceva, nu se poate să arătăm ca sfinții din pereți, neatinși de vreo umbră sau vreun om. Din păcate, haina se murdărește și bisericile sunt pline de răniți oblojiți de sângele lui Isus Hristos. Sau din fericire, depinde cum privim.

Nu știum cum sunteți voi, dar simt nevoia de Dumnezeu mai mult ca oricând. O clipă de-am fi fără El am face lucruri neimaginabile vreodată și îngrozitoare. Binecuvântarea Lui nu o vom primi decât prin pocăință, când realizăm ce mici suntem, ce slabi suntem, ce trecători suntem și ce mult are să ne ierte Hristos.

Îți dai seama că nu ești vrednic nici măcar să legi șireturile cuiva și totuși primești în dar mântuirea de la Hristos, fără plată. Îți dai seama că în fiecare zi te abați, fără să vrei, de la standardul dumnezeiesc și în fiecare zi primești iertare fără să te coste nimic. Tu vii cu lacrimile și Hristos cu iertarea.

Ne luptăm în fiecare zi. Uneori cădem, alteori învingem dar din lupta aceasta trebuie să ne ridicăm. Nu putem accepta să fim înfrânți. Avem de partea noastră pe Dumnezeu.

Slăvit să fie El.