Alexandru Fintoiu

Oxigenati-va viata

Zilele trecute am avut ocazia să respir aer curat de munte. Mirosul de cimbrișor și brad te făcea să adormi. M-am gândit că cine nu poate dormi, ar trebui să stea o zi pe malul unui râu de munte și cred că va ajuta. E ca o terapie cu oxigen. Nu de puține ori în Sfânta Scriptură, ajutorul, siguranța sau scăparea sunt exprimate prin Cetatea Sionului sau muntele Sionului.

Cuvântul Sion este folosit de peste 150 de ori și înseamnă fortificație. Și de-a lungul istoriei noastre ca popor, de câte ori veneau invadatori, cei care locuiau la câmpie fugeau în zone mai înalte unde se puteau ascunde ușor.

Muntele în Biblie are o semnificație aparte dar poate cea mai importantă este legată de apropierea noastră de Dumnezeu. Mi-am adus aminte de Lot și Avraam. Lot și-a ales câmpia roditoare iar Avraam a rămas cu zonele muntoase care nu promiteau nimic bun. Totuși când stai sus, aproape de Dumnezeu, primești mari binecuvântări.

E frumos la munte. Peisajele magnifice și aerul curat îți creează o stare de bine. Nu ai cum să nu-L apreciezi pe Dumnezeu pentru creația Lui deosebită. Ideea este că suntem binecuvântați ș iar trebui să prețuim ce avem în țară nu să murdărim locurile frumoase cu gunoaie.

Așa este și cu Dumnezeu. El ne iartă și ne sfințește iar noi, în mijlocul înălțimii, ne murdărim hainele. E ca și cum ne aruncăm în vale fără parașută. Trebuie să ne luptăm. Fără luptă nu există cunună și lupta va ține toată viața.

Să avem răbdare și să ne bucurăm de peisajele spirituale pe care ni le orânduiește Dumnezeu. Perspectiva este înălțătoare!