Alexandru Fintoiu

Rugaciune pentru tara

Țara noastră are nevoie de ajutor. Nu împrumuturi cu dobânzi, nici fonduri. Dar are nevoie de ajutor divin. Dacă nu intervine Dumenzeu, ștampilele nu au niciun efect. David spunea că își ridică ochii spre munți, locul mai înalt din care spera la ajutor. Totuși, el recunoaște că ajutorul vine de la Dumnezeu.

Sunt situații când numai intervenția lui Dumnezeu poate ajuta. Munții reprezintă siguranță  și sentimentul de înalt spiritual. Când ești căzut, nu ai voie să stai cu ochii în altă parte, ci ațintiți la muntele Hristos. La noi, munții sunt exploatați la propriu, la figurat, cât de cât mai pâlpâim.

Hazul de necaz parcă a fost avangarda resemnaților, oamenilor care trăiesc cu teoria lui “asta e”. E greu să te mobilizezi la post și rugăciune pentru că este o luptă. Avem nevoie să ne luptăm pentru viitorul nostru, iar ce va fi este influențat doar de Dumnezeu.

Dacă El va vrea să fim binecuvântați, vom fi. Dar noi vrem să fim? Lucrul acesta trebuie dovedit pe genunchi. Fiecare om, fiecare familie, fiecare inimă  în care bate Duhul Sfânt ar trebui să ceară de la Dumnezeu îndurarea și harul. Numai așa există șansa schimbării. O schimbare care aduce viață din belșug celor care se chinuie și nu pricep nimic.

Creștinii nu trebuie să se lase manipulați de nimeni, nici de presă, nici de televiziune, nici de politicile care vin și pleacă. Dar trebuie să-și lipească sufletul de Hristos. El este Cel care are controlul. Ce este mai frumos decât să știi că Dumnezeu, care ne dorește binele, controlează totul?

Vă îndemn să vă rugați pentru țară. Și un minut pus deoparte contează. O rugăciune mică poate crea un viitor mare.

Dumnezeu să ne binecuvânteze!