Alexandru Fintoiu

Hristos a inviat si pentru tine

Hristos înviat înseamnă speranță și nădejde pentru orice persoană în viața după moarte dar și în viața de aici. De la asta pleacă totul.
El ne restaurează visurile noastre. Pentru Iair, toate visurile cu privire la fetița lui păreau înghețate pe patul unde-i zăcea fetița. Nimeni nu-l putea consola. Cu toții putem trece prin astfel de probleme, fie că se numesc boli, relații, serviciu, toate par că te înfrâng.
Chiar dacă îți pare că toate posibilitățile logice s-au dus, nu uita că Dumnezeu vede altfel. Oamenii spuneau că fata a murit, Isus spunea că ea doarme. Ca să ne vedem împlinite nădejdile, trebuie să ne schimbăm sursa visurilor noastre, din cea pământească în cea cerească. Hristos a înviat, iar visurile noastre pot învia împreună cu El.
El ne restaurează viitorul. Văduva din Nain a rămas și fără soț și fără fiu și fără viitor. Pe vremea aceea, femeile n-auveau niciun suport afară de bărbații familiei. Odată cu fiul ei, își înmormânta și viitorul ei. În mod simbolic sau nu, Hristos s-a atins de raclă și Domnul l-a înviat.
David avea viitorul profețit. Totuși, era fugărit, obosit, apăsat de dușmani și nu părea nimic în viața lui care să-i dea vreo nădejde într-un viitor. Dar, în Psamul 31 spune că viitorul lui este în Mâinile Domnului. S-a dovedit mai târziu că Dumnezeu l-a binecuvântat.
Isaia ne spunea că Domnul a crescut ca un lăstar într-un pământ uscat și fără viață. Isus n-a avut nici facultate, nici pământul necesar, nici cultura sau educația folositoare, dar, a avut brațul Domnului de partea Lui. Când mâna lui Dumnezeu este peste tine, viitorul ți-e binecuvântat.
El ne restaurează credința. Isus a auzit rugăciunea Martei și Mariei dar El nu le-a răspuns așa cum și-au dorit ele. Drept urmare, credința lor s-a dus. Dar credința nu stă în răspunsul la rugăciuni ci în cuvintele anunțate. Hristos a zis “Eu sunt Învierea și Viața…” Așa a fost. Lazăr a ieșit afară.
Dacă credința ți-a fost bazată pe ceea ce Dumnezeu ar putea face pentru tine, mai degrabă decât pe ceea ce Dumnezeu vrea ca să fie pentru tine, e timpul să te schimbi.
Trei învieri, trei restaurări, același Dumnezeu.
Hristos a înviat și pentru tine.