Alexandru Fintoiu

Promovati ce este curat …

Ministerul Turismului a prezentat un videoclip de promovare a țării noastre printre străini. Cum era de așteptat, acolo apar lucruri frumoase legate de cultură, istorie, natură dar și distracții actuale. Este un mix care prinde multora.

Ceea ce am observat este că ne lăudăm acolo cu spiritualitatea noastră. Le dorim străinilor să viziteze locurile și locașurile de cult pline de spiritualitate. Biserici sau mănăstiri care mai degrabă au istorie decât spiritualitate.

Spiritualitatea nu duce pe nimeni în cer. Nici religiozitatea. Ne lăudăm cu ele, le promovăm dar noi tot morți suntem. Chemăm tinerii să se distreze la noi în țară în cluburi de parcă n-ar avea unde să își facă de cap în toată Europa. Dar trebuie să fim în trend și le zicem și lor, hai să păcătuiți și pe la noi.

Adevărul este singurul care ne face liberi, dar adevărul doare și sperie pe mulți. Mi-ar plăcea o dată să se realizeze un clip de prezentare a problemelor cu care țara noastră se confruntă. Probabil ar fugi și românii. Până la urmă fiecare țară are problemele ei care nu se doresc scoase în evidență.

Am putea înșirui o mulțime de lucruri care ne lipsesc în țară, dar cel mai important lucru care ne lipsește e cel mai neglijat: Dumnezeu. N-avem pe Hristos în viața noastră, n-avem busolă, n-avem sens, n-avem o fericire care durează, suntem deprimați și bolnavi.

Putem fi considerați habotnici sau obsedați de Dumnezeu, dar este diferență între a fi obsedat de ceva și a iubi pe cineva. Noi Îl iubim pentru că ne-a iubit mai întâi. Hristos este muschiul verde de copac care ne arată nordul.

El ne-a învățat să ne orientăm și tot El ne spune că nu mai este mult. Așa că promovați dragostea, bucuria, pacea, nădejdea și iertarea. De aceste lucruri au nevoie oamenii.