Uncategorized

O misiune-Ce? si Cum? 2 Samuel 5:17-25

17 Când au auzit filistenii că David a fost uns drept rege peste Israel, toţi filistenii au pornit în căutarea lui. David a aflat însă acest lucru şi s-a adăpostit în fortăreaţă[a].
18 Filistenii au venit şi s-au răspândit în valea Refaim. 19 David L-a întrebat pe DOMNUL:
– Să pornesc împotriva filistenilor? Îi vei da în mâna mea?
DOMNUL i-a răspuns lui David:
– Du-te, căci negreşit îi voi da pe filisteni în mâna ta.
20 David s-a dus la Baal-Peraţim[b] şi i-a învins acolo. El a zis: „DOMNUL i-a zdrobit pe duşmanii mei dinaintea mea precum apele care dau năvală rupând totul în cale.“ De aceea locului aceluia i-au pus numele Baal-Peraţim.
21 Filistenii şi-au lăsat idolii acolo, iar David şi oamenii săi i-au luat. 22 Filistenii au venit din nou şi s-au răspândit în valea Refaim.
23 David L-a întrebat pe DOMNUL, iar El i-a răspuns: „Să nu-i ataci din faţă, ci ia-i pe la spate şi atacă-i în dreptul arbuştilor de balsam.
24 Când vei auzi vuietul de marş în vârful arbuştilor de balsam, să porneşti la atac, căci atunci DOMNUL va ieşi înaintea ta ca să zdrobească oştirea filistenilor.“ 25 David a făcut aşa cum i-a poruncit DOMNUL. El i-a lovit pe filisteni de la Ghivon[c]până la Ghezer.

David, proaspat incoronat, isi intra si mai mult in rolul de aparator al poporului Domnului. El stia cu siguranta ca filistenii trebuiau invinsi dar nu a vrut sa dea inainte de capul lui, a cerut parerea Domnului si ceea ce e uimitor nu este faptul ca a inteles ca Domnul dorea nimicirea filistenilor si ca el era instrumentul ales la acea vreme sa execute porunca, dar Domnul ii spune si cum sa procedeze.
Adesea suntem total constienti de lucruri care trebuiesc adresate in viata personala, in biserica, in societate. Stim cu siguranta ca acele lucuri nu sunt pe placul lui Dumnzeu. Hai sa invatam de la David sa cerem calauzirea pentru vremea si modalitatea de a face acele lucruri.
Dumnezeu il asigura pe David ca planul lui este bun si ii da si intructiunile necesare pentru lupta. SI mult mai mult decat atat, este planul Domnului si El Insusi il duce la indeplinire. Cu siguranta ca David nu a putut la finalul lupei sa se laude cu mareata biruinta castigate de el, dar a putut sa se laude cu minunatul Dumnezeu pe care il slujeste.
Fie ca Domnul sa ne ajute sa cerem calauzirea Lui in lucrurile care stim ca sunt dupa voia Lui, sa fim gata sa ne facem partea, sa asteptam biriunta Domnului si slava sa fie numai si numai a Lui.
Gandeste-te un pic la un lucru care ti-a stat pe inima de ceva timp,
cauta-L pe Domnul in rugaciune si actioneaza doar dupa instructiunile Lui. Impartaseste cu un frate/sora apropiat/a experienta sau trimite chiar aici pe blog, un comentariu pe adresa de email mioveni@bcde.ro