Uncategorized

Ganduri de sfarsit de an…

Sarbatori Fericite?!
Ne gasim din nou in apropierea sfarsitului anului , de data aceasta 2018.Un an cu bune si cu rele, dar mai ales un an in care am putut sa ne verificam si sa vedem cat de crestinii suntem ca si popor-vede-ti rezultatul referendumului din toamna si va veti convinge.
Febra Sarbtorilor a inceput de aceasta data mai devreme decat de obicei . Deja spre sfarsitul lu’ brumarel magazinele isi deschisera portile articolelor de Craciun. E bine sa fii pregatit , sa nu te prinda care cumva “Sarbatorile de Iarna” fara a avea de toate pentru toti si chiar daca s-ar putea ceva mai mult decat vecinul din stanga, bine de ce nu si fata de cel din dreapta …
Si de ce? Avem chiar atat de mult nevoie de atatea si atatea produse ? Sau ideea e sa ai , nu conteaza cat si ce ,dar sa fie din plin , ca asa se cade , sa fie camara plina si caruciorul plin cu de toate ca de…e Craciunul si trebuie sa avem . Statistica ne aspune ca anual un roman arunca 120 de kg de alimente pe an. Bine,nu toti romanii fac asta, unii mai mult,iar alti mai putin.
Este destul de trist sa stii ca unii arunca mancarea si alti nu o au . Te intrebi ca este ceva la mijloc , se intampla lucruri caudate si neintelese? Probabil si asa este . nu putem intelege tot si personal nu cred ca este nevoie sa intelegem . Ne intrebam de ce o vaca care are culoarea neagra , manaca iarba verde si face laptele alb? Nu.Sunt lucruri care de multe ori nu le intelegem , dar aceasta este frumusetea.
Dorim sa fie lumea mai buna,autoritatile sa ne ajute, scoala sa faca educatia , societatea sa-si faca treaba si noi-eu si cu tine-sa fim doar beneficiarii acestor schimbari in bine. Daca vrei sa schimbii lumea , incepe cu tine. Dar cum? As vrea si eu sa fac asta! Doresc ca copilul meu , familia mea , generatia urmatoare sa traiasca intr-o lume mai buna , mai cumsecade, mai cu speranta si un viitor mai bun.
Acum cu mult timp in urma , peste 2000 de ani , Dumnezeu ne-a trimis in lume pe Fiul Sau prin fecioara Maria , un mare dar ,din pacate ca si astazi,multi nu l-au primit . Scriptura ne spune ca in casa de poposire nu mai era loc. Totul era rezervat din timp,din pacate,si nimeni nu a vrut sa cedeze locul lui pruncului Isus . Nu era loc pentru el sub nici-o forma …Exact “forma”. A …stai si astazi avem forme , traditii ,obiceiuri fel de fel . Mergem la magazine, ne cumparam haine , ne innoim , normal , mergem si la biserica sau adunare , in functie de preferinte, sa ne facem obiceiul , dar pe scurt , trebuie sa serbam Craciunul . Sa avem atmosfera de Sarbatoare , sa ne simtim bine , sa facem lucruri frumoase , sa aratam bine sau sa folosim un program de editare grafica, sa fie si mai imaculata imaginea cu noi.
Dar stai,despre ce este vorba in aceasta Sarbatoare?Despre noi sau despre Nasterea Mantuitorului ? Dupa cum stau lucrurile,in mod cert este vorba despre noi sau,cel putin,asa vad eu la momentul acesta . Noi am distribuit cadouri de Craciun, noi am donat lucruri , noi am ajutat , noi ,noi noi….sau eu,eu,eu….
Cand Domnul Isus a venit in aceasta lume, nu a avut nici brad , nici luminite , nici dulciuri sau masina noua. A venit intr-un loc destul de sarac , umil . Intr-un final, locul de nastere nu a fost in palatal lui Irod , ca si acolo nu era loc de un alt Rege in afara de Irod….chiar si cetatea s-a tulburat….
Dar totusi cineva a avut loc de Pruncul Isus si i-a oferit ce a avut, e drept, nu e mult un grajd, un loc pentru slujitori si animale.In camerele de jos unde nu erau oamenii de vaza ai societatii ,iar oamenii nu aveau mult de oferit, dar ei au dat ce au avut , un loc in staulul sarac ,dar curat, limitat,dar daruit cu generozitate, cu umilinta si bucurie.
Acolo a ales Fiul lui Dumnezeu sa ne faca vizita scurta pe acest pamant creat de El .
A trait facand ce este bine, ajutand pe cei din jur,vindecand bolnavii si aducand speranta intr-o lume care mergea doar spre rau si din rau in mai rau . O lume supusa romanilor , platind taxe si impozite Cezarului,o lume fara nici-o perspectiva de bine…dar El a adus lumina in intuneric, Adevarul si Calea pe care ar treui sa o alegem.
Inainte sa paraseasca lumea noastra,Domnul Isus a luat ucenicii si pe cei ce-L urmau si a mers cu ei in camera de sus gata pregatita pentru ei si a servit cu ei ultima cina –Cina cea de taina.
In dragostea Lui a mers la cruce in locul meu si al tau , a murit pentru pacatele mele , si-a facut slujba de Mare Preot si s-a adus pe sine insusi jertfa la Golgota , murind pentru pacatele omenirii , dar mai ales pentru pacatele mele. Astazi sunt iertat ca El a fost condamnat chiar daca nu merita , nu avea pacate,erau Sfant de trei ori Sfant , dar El mi-a daruit iertarea in DAR.
Caci prin Har ati fost mantuiti , prin credinta, si aceasta nu vine de la voi si este DARUL lui Dumnezeu , nu prin fapte,ca sa nu se laude nimeni. Epistola lui Pavel catre Efeseni 2:8,9
Si mai mult decat atat, Domnul ne iubeste si a venit din Cer pe pamant sa ne salveze,sa ne mantuiasca si El vrea ca intr-o buna zi sa ne dea un loc frumos , unde vor fi doar bucurii si o lume perfecta , pentru ca raul nu va mai fi . Eu ma duc sa va pregatesc un lo, ca acolo unde sunt Eu –spunea Mantuitorul-sa fiti si voi . El ne iubeste pana la capat si dupa din nou si din nou. Vesnic. Un Rai impreuna cu El , o viata fara de sfarsit. Dragoste absoluta fara sa ceara nimic in schimb. Important este doar sa crezi in EL.
Dar de ce totusi noi facem,sau ar trebui sa facem,o multime de lucruri bune , mai ales in preajma sarbatorilor? DE CE?
Ca si crestini, raspunsul este foarte simplu . Domnul Isus se identifica cu cei mai neinsemnati –El Ii numeste “cei mai neinsemnatii fratii ai Mei” Orice faceti pentru ei,Mie Mi-ati facut !
Am fost intrebat si sper ca am inteles bine sa spun ce inseamna pentru mine Sarbatoarea Nasterii Domnului si cu deosebita placerea v-am scris aceste randuri.
Doresc ca aceste Sarbatori sa va gaseasca privind in sus la bunatatea lui Dumnezeu, privind in urma la ieslea din Betleem si crucea de la Golgota , privind in viitor plini de incredere ca intr-o zi ne vom inchina Domnului Isus fata in fata plini de recunostinta, in Rai .
Ai tu loc pentru Domnul Isus in inima ta, viata ta, familia ta?Este El sarbatoritul tau?
Doresc sa sarbatoriti Craciunul impreuna cu Cel ce este sarbatorit ,
“Noi Il laudam si ne inchinam ,cu credinta tare”
O Sarbatoare plina de bucurie si un An 2019 binecuvantat,
Cu apreciere si respect ,
Oprescu Florin

Ca si presedinte al Asociatiei Somebody Cares, am fost intrebat sa descriem putin din activitatile organizatiei.Nu as vrea sa scriu prea mult,ci doar cateva lucruri care pentru noi sunt importante.
Somebody Cares-Cineva Ii pasa are 3 scopuri:
-Evanghelizare, Educatie si Ajutor Social.
PS: Daca doriti mai multe informatii despre programele si desfasurarea activitatilor, va rugam sa accesati pagina noatra de facebook sau site-ul organizatiei.

www.somebodycares.nl
https://www.facebook.com/Somebody.Cares.Romania

Centru de Zi Pauleasca-Troislav : 70 de copii participa la programe de afterschool si diverse activitatii
38 de abonamente transport elevii Pitesti –invatamant mediu.

Presedinte Asociatiei Somebody Cares : Oprescu Florin
Vicepresedinte Asociatiei Somebody Cares: Dirksen Marianne

Constructia unui nou Centru in Pauleasca-Tabara(Langa Scoala din Paulesca)