Alexandru Fintoiu

Cu inima la cardiolog

Se caută medici cardiologi. Un anunț mediatizat la știri dar și în ziare. Cu toții avem nevoie de inimi sănătoase și din păcate multe lucruri din jur contribuie la îmbolnăvirea lor. Veștile proaste, facturile mai mari, îngrijorările, conjuncturile din viață, circumstanțele nefaste, stările afective, dezamăgirea, toate au efect asupra inimii multor oameni.
Dumnezeu însă, ne dorește să fim cu inima veselă și fericiți. Nu degeaba, pentru că El știe că altfel ne îmbolnăvim. Multe din cunoștințele noastre au inima bolnavă de două ori. O dată din pricina păcatului iar a doua oară din pricina bolii fizice a inimii. O inimă bolnavă cere urgent atenția medicului.
Noi avem un Dumnezeu nespus de mare care poate vindeca orice inimă. Dacă oamenii pot interveni în ameliorarea bolii fizice, Dumnezeu poate interveni în vindecarea totală a bolii spirituale. Orice om fără Dumnezeu e bolnav de inimă. El are nevoie de Hristos.
El este cel mai bun doctor de inimă. El nu numai că face minuni cu ea, dar schimbă vieți. Dumnezeu vrea inimile noastre să facă din ele cununi ale harului. Și totuși în ciuda faptului că un om bolnav de inimă cere ajutor urgent de la medic, oamenii cu inima intunecată de păcate caută să se oblojească ei. Mântuirea sufletului prin prin propriile forțe, idei sau atitudini este contraindicată dacă nu vrei să mori în păcat.
Avem nevoie de inimi curate, operate de Hristos cu bisturiul iubirii. Așa vom știi cine am fost și unde ne ducem. Așa ne dăm seama că am fost datori și realizăm mizeria care s-a scurs din cord. Medicul suprem ne scapă și ne poruncește să nu mai păcătuim. Trebuie să învățăm să ținem regim.
Nu este ușor dar fără regim, murim. Ne disciplinăm pentru că dorim să batem la unison cu raiul. Biblia este elctrocardiograma. În ea vedem în ce stare ne mai este inima. Dacă bate regulat și corect ne așteaptă fericirea veșnică.
La Golgota, inima lui Hristos a crăpat de atâta dragoste încât ne-a stropit și ne-a făcut buni de cer, iertați și binecuvântați ai Tatălui.
Veniți la El pentru o inimă cu adevărat sănătoasă.