Alexandru Fintoiu

Un an frumos

A venit un an nou. Toate speranțele oamenilor sunt îndreptate spre ce va fi. Alții preferă să nu se gândească atât de departe fiind bucuroși pentru ce au. Cum spune Sfânta Scriptură, ce a fost va mai fi. Așa că știm la ce să ne așteptăm sau ar trebui să știm.
Un lucru este sigur. Și anul acesta Dumnezeu ne va însoți. Și anul acesta va mântui, va asculta rugăciuni, va face imposibilități, va crea circumstanțe frumoase, va binecuvânta și nu va lăsa pe niciunul din cei care îți pun nădejdea în El.
De obicei începutul de an e dificil. Poate trecerea timpului, poate zilele libere rămase în urmă, mirajul sărbătorilor trecute, golul din suflet neumplut cu Dumnezeu, toate contribuie la o stare de spirit precară. Totuși noi suntem creștini și bucuria noastră nu se numără cu clipe. Noi ne încredem în Stânca noastră, Hristos, iar bucuria noastră se acordă în veșnicie cu cerul.
Uneori, la început de an oamenii iau decizii pe care nu pot să le țină. Entuziasmul de moment, impulsurile emoționale, te fac să crezi că poți să realizezi ce îți propui, după care îți dai seama că n-au fost decât vorbe. Asta se întâmplă când Dumnezeu nu este la cârmă. Atunci când conduce El, ajungi în Canaanul promis.
Nu am de gând să Îi promit multe dar am de gând să fac tot ce pot să împlinesc ce Îi promit. Anul acesta va fi un an frumos pentru că asupra lui veghează Dumnezeu. Stăm liniștiți și plini de încredere. Nu ne destabilizează cursul euro, veștile proaste și nici alarmele false.
Noi un singur lucru știm, ne aruncăm spre ce este înainte cu încredere că drumul este pavat de Hristos.
Vă doresc un an plin și cu Dumnezeu. Când este El în viața noastră știm că va fi bine.
Să fiți frumoși și anul acesta!