Alexandru Fintoiu

Sa fii bucuros si astazi

A venit iarna. Nu vine cu daruri multe. Pentru cei mai mulți aduce stres, drumuri acoperite de zăpadă, facturi mai mari, bani mai puțini, cadouri, mai ales dacă sunt un fel de “Grinch”. Există oameni care pur și simplu nu o suportă, deși are frumusețea ei aparte.

Cei care o primesc, se bucură de ea. Apostolul Pavel adresează creștinilor un mesaj simplu, bucurați-vă în fiecare zi. E o veselie ce nu ține de omul exterior ci de inima plină de Dumnezeu. Dacă nu există, învățați de la copiii voștrii sau de la nepoți sau mai citiți Biblia din când în când.

Se apropie zilele în care toți se apucă de sărbătorit. Mai întâi prin muncă, apoi prin distracții fără rost. Asta se întâmplă când oamenii și-au pierdut din vedere scopul sau motivul sărbătorii. După, urmează nota de plată care este deprimantă și dezamăgitoare. O să vedem oameni triști, obosiți și nesatisfăcuți.

Așa se întâmplă în fiecare an cu cei care nu își găsesc plăcerea in Hristos. Omul a fost creat să fie pe deplin satisfăcut în prezența lui Dumnezeu. Fără atingerea Lui nu te vei simți împlinit. Golul din inima pe care doar El îl umple va rămâne acolo.

Nașterea lui Hristos pe pământ este un motiv de bucurie mare, nu o sărbătoare de sine stătătoare. Este o bucurie pe care o portți cu tine în fiecare zi. Dacă bucuria nașterii lui Isus ne inundă doar la sfârșitul anului, dovedește că nu am înțeles pe deplin și în mod profund esența acestei bucurii.

Vestea bună este că omul are nevoie de iertare de păcate și nu putea să fie iertat fără venirea lui Hristos. El a făcut posibil viitorul etern în fericire.

Începe-l de azi.