Alexandru Fintoiu

Tu ce ii daruiesti Lui

A sosit luna în care fiecare încearcă să găsească un cadou care se potrivește. Îți dorești să fie o bucurie pentru cel căruia il dăruiești. De multe ori însă ne trezim cu lucruri de care nu avem nevoie sau pur și simplu le avem. Atunci bucuria celui care dăruiește se va transforma în dezamăgire.

Dumnezeu ne-a făcut cadou pe Fiul Său. El ne-a dat tot ce avem nevoie ca să fim oameni împliniți și fericiți, însă, lumea, mergând pe principiul că ce este gratuit nu merită, își vede în continuare de treaba ei ignorând singurul lucru din universul acesta care contează cu adevărat.

Pentru noi, cei care am primit Darul fără de preț al lui Dumnezeu, ar trebui să fie frumos, să fim plini de bucurie și să dăruim și noi ceva Lui. Dar ce? Ce ai putea dărui Cuiva care a creat tot universul acesta și ține totul în Mâna Lui? Ce ai putea dărui Cuiva care are toate lucrurile? E o întrebare puternică, dar când nu știi ce să dăruiești cuiva întrebi ce dorește.

Răspunsul îl avem în cartea Mica 6:8 “…ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

Iată cum am putea să fim plăcuți lui Dumnezeu. Fii corect chiar dacă îți pierzi prietenii, cunoștințele, rudele, Hristos de cheamă la corectitudine. Spune întodeauna ce este drept.

Ai milă. Sunt vremuri în care oamenilor nu prea le mai pasă de ce nu este al lor. Totuși sunt atâția care au nevoie de mila ta. Mila nu este ceva meritat, de aceea nu poți fi vrednic de milă. Nici noi nu meritam mila lui Dumnezeu.

Fii smerit. Cu lucrurile pompoase și scumpe pe care le iei din magazine, nu poți cumpăra inima nimănui. Nu răspunde tot cu claxoane celor impacientați. Cere-ți scuze, fii amabil, iubește.

Aceasta ar trebui să fie atitudinea creștinilor în fiecare zi. Până la urmă Hristos are nevoie de o inimă ce bate pentru El. Doar dorim să fim fericiți, nu?