Alexandru Fintoiu

Vezi cum stai si ce cumperi

A început perioada de Black Friday când toți oamenii își cheltuie banii cumpărând lucruri de care au și nu au nevoie. Dar fiind la prețuri atrăgătoare, faci un efort și iei. Pe asta se bazează toate magazinele.
Oricum, vinerea neagră tot de la americani am luat-o și noi. Dar la ei, reducerile chiar sunt mari. Până la urmă ne bucurăm și noi de firimiturile venite de la masa magazinelor care și ele încearcă să se îmbogățească peste noapte, uneori mințind.
Accentul astăzi este pus pe lucruri. Dacă nu ai, nu prea mai poți fi om. Toți sunt înnebuniți să aibă, ce este mai bun, mai nou, mai atrăgător, mai deosebit. Nu te poți ascunde în vârf de munte și să spui că tu nu ai nevoie pentru că trăiești printre ele, le folosești ca să-ți fie viața mai ușoară.
Uneori ești obligat de societatea în continuuă schimbare să faci pașii necesari să te poți descurca. Dar faptul că ai, nu exclude să fii. Mai sunt și oameni care nu au posibilități și care au nevoie de cei care “sunt” și care au.
Mai presus de toate, Hristos ne învață să fim, să investim în a fi cineva cu caracter sfânt. Uneori este greu pentru că fiecare avem vise legate de lucruri și prea puțini oameni visează la ceva măreț legat de suflet.
Cert este că Dumnezeu nu se vinde la reducere, nu e optional și nici nu poți opține harul în schimbul unor lucruri. Dumnezeu oferă pentru suflet, gratis, pentru fiecare om care dorește, viața veșnică prin Isus Hristos.
Nu există altă cale spre Cer și nici nu poți da “skip” mântuirii, pentru că riști totul. Dominați de lucruri, noi oamenii alergăm la reduceri cât putem, dar la Hristos nimeni nu mai aleargă. La El mergem cu grijă, dar nu cu teamă sfântă, ci cu frică să nu ne oprească din plăceri.
Bisericile sunt din ce în ce mai goale și casele din ce în ce mai pline cu lucruri. Până la urmă fiecare să se cerceteze pe sine, să-și cumpere ce are nevoie, dar mai ales aur înroșit în foc.